Gündem
  • 11.12.2012 14:16

Türk tabancası geliyor!..

Milli Savunma Bakanlığı Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar, ''Önümüzdeki süreçte marka olan gerçek uluslararası bir tabanca yapacağız'' dedi.

Milli Savunma Bakanlığı Savunma Sanayi Müsteşarı Bayar: ''Önümüzdeki süreçte marka olan gerçek uluslararası bir tabanca yapacağız'' -''Kendi ürünleriniz varsa ihracattan bahsedebiliriz. Türkiye'nin bugün kendi ürünleri var, markaları var''

SAKARYA (AA) -       Bayar, Savunma ve Havacılık Sanayi İhracatçıları Birliği'nce Sapanca Richmond Otel'de düzenlenen ''Savunma Sanayinde İhracat Nereye Koşuyor, Nasıl Koşmalı- Arama Konferansı'na'' katıldı.
      Burada bir konuşma yapan Bayar, savunma sanayisi sektörü ihracatının önünü açacak adımlar atıldığını ve sektörün ihracat rakamlarının da sürekli arttığını anlattı.
      İhracat konusunda bu güne kadar çok amatörce yaptıkları çalışmaların olduğunu ifade eden Bayar, ''Hep birlikte heyecanla kovaladığımız işler var ama bunlar henüz amatörlük çıtasını aşmış değil. Bazı şeyler denedik, fuarlara katıldık ama daha yapmamız gereken şeyler var'' diye konuştu.
      Bayar, savunma sanayisi alanında kamu ve özel sektörün bir arada çalışmasının çok önemli olduğunu vurgulayarak, ''Satacak malımızın olması gerekir. Bu mallar Ar-Ge ve inovasyon ile olacak. Yani kendimize özgü mallarımızın olması lazım. Aslında sektörün bu konuda bir mesaisi var. Eskiden lisanslı üretici olan sektör, şimdi kendi ürünlerini üretmeye çalışıyor'' ifadesini kullandı.
     
     -''Türkiye'nin önemli bir tabanca markasının olması gerekiyor''-
    
     Bayar, 2023 hedefleri doğrultusunda, savunma sanayisi sektörünün de ihracat rakamlarını artırması gerektiğini dile getirdi.
      Bunun için Türkiye'nin kendine özgün ürünler üretmesinin önemine vurgu yapan Bayar, şunları kaydetti:
      ''Kendi ürünleriniz varsa ihracattan bahsedebiliriz. Türkiye'nin bugün kendi ürünleri var, markaları var. Hakikaten savunma alanında önemli markalarımız var. Bu markalar uluslararası alanda da tanınıyor. Bu markalarımızın projeleri devam ediyor ama önümüzdeki 1 ya da 2 yıl içinde üretime geçeceğiz. Önümüzdeki süreçte marka olan gerçek uluslararası bir tabanca yapacağız.''
      Bayar, bü ürünün üretilmesinde önemli bir iç pazar avantajlarının bulunduğunu dile getirerek, Türkiye'nin, dünyanın en büyük emniyet, jandarma ve silahlı kuvvetlerine sahip ülke konumunda olduğunu bildirdi.
      ''Vatandaşlarımız da silaha meraklı'' diyen Bayar, ''Böyle olunca ciddi bir iç pazar var. Böyle olunca Türkiye'nin önemli bir tabanca markasının olması gerekiyor. Bu tabancayı uluslararası marka haline getireceğiz'' dedi.

 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 10:34

İLGİLİ HABERLER