Ekonomi
  • 16.2.2013 22:08

Türkiye artık IMF'nin müşterisi değil!..

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç burada yaptığı konuşmada, "Ülkemiz yakın zamana kadar IMF’ye 23.5 milyar dolar borcu olan bir ülke iken bugün bu rakam 416 milyon dolar. Nisan ve Mayıs’ta iki taksit halinde iki ödememiz olacak. 416 milyon doların da ödemesini yapacağız ve IMF’ye borcu sıfırlamış olacağız. Hepinizin bildiği, arka arkaya yaşanan iki ekonomik krizden dolayı IMF’nın yeni müşterileri var. Hamdolsun Türkiye artık IMF’nin müşterisi değil" dedi.

Türkiye’de artık ana haber bültenleri ve ekonomi kanallarında bile IMF’nin ‘Türkiye Masası Şefi’ diye bir kavramının senelerdir işitilmediğini belirten Bakan Suat Kılıç, "Maalesef IMF’ye muhtaç olan başka ülkeler başka ekonomiler var. Fakat ne mutlu ki her fotoğrafın bir kötü bir de güzel yanı var. Acı olanı başkalarının bugün IMF’ye muhtaç olması, iyi olanı ise başka piyasalara aktaracak kredi bulması gereken IMF’ye Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Yönetimi’nin ihtiyaç olması halinde 5 milyar dolarlık krediyi size kullandırabiliriz diye bir imkan sunması” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Samsun’un vergi rekortmenleri sıralamasına giren 40 vergi mükellefine plaket verildi. Bakan Kılıç, plaket törenin ardından Ordu’nun Fatsa İlçesi’ne hareket etti.
 

Güncellenme Tarihi : 21.3.2016 11:28

İLGİLİ HABERLER