Gündem
  • 11.3.2013 02:50

Ümraniye çöplüğü CHP zihniyetinin bir göstergesi

AK Parti Ümraniye İlçe Başkanlığı’nın yeni hizmet binasının açılışını yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP yönetiminin yüzünden Ümraniye’nin çöplükle anıldığını belirterek, “Orada nice Ümraniyeli kardeşimiz ebediyete intikal etti. Çünkü CHP zihniyetinin bir bedeli, bir faturasıdır o” dedi.
Açılışa Başbakan Erdoğan’ın yanı sıra Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Öztürk Oran ve çok sayıda partili katıldı.
Başbakan Erdoğan açılışta yaptığı konuşmasında medeniyete giden yolun hizmetlerden geçtiğini söyledi. Üsküdar’da yapımı başlayan metronun bölgeye büyük kolaylık sağlayacağını belirten Erdoğan, “Bugün Ümraniye Belediyemizin açılışını yaptık. Hamdolsun Selçuklu mimarisiyle modern mimarin bütünleştiği ve artık Ümraniye’de yaşayan kardeşlerimin belediye hizmetlerinde kah o binaya, kah bu binaya koşturmak gibi bir derdi olmayıp tek hizmet binasında artık sorunlarını çözebilecek. Bu tabi bir gelişimin, modern bir yapılaşmanın adımı. Hamdolsun çok daha güzel adımlarla artık Üsküdar’dan başlayan bir metro bütün hızıyla devam ediyor. Biran önce inşallah inşaatı bitecek. Ondan sonra bu metroyla beraber kısa zamanda evinize, semtinize ulaşma imkanı yakalayacaksınız. İktidarımız yol medeniyettir diyerek bunu da başardı. Su medeniyettir diyerek susuzluğu çözdü” dedi.
ERDOĞAN: “ÜMRANİYE ÇÖPLÜĞÜ CHP ZİHNİYETİNİN BİR BEDELİ”
AK Parti döneminden önce CHP ile birlikte Ümraniye’nin adının çöplükle anıldığını ifade eden Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü; “Tabi ben Ümraniye deyince hep bir şey hatırlarım. Özellikle CHP zihniyetinin ne kirli bir zihniyet olduğunu hatırlarım. Çünkü Ümraniye çöplüğünün patlamasını yeni nesillere de anlatın bilsinler. Orada nice Ümraniyeli kardeşimiz ebediyete intikal etti. Çünkü CHP zihniyetinin bir bedeli bir faturasıdır o. Ama biz oraya geldik, ne hale dönüştürdük biliyorsunuz. Hemen bir park haline dönüştürdük ve çevreci kimmiş, insana saygı, değer veren kimmiş bunu gösterdik. İnşallah daha iyi olacak. El ele vereceğiz, omuz omuza olacağız. Bir olacağız, beraber olacağız, iyi olacağız, diri olacağız.”
“AK Parti ilçe teşkilatı binası yetmiyordu. Şimdi burada da yeni, daha modern, daha geniş bir hizmet binasının bugün açılışını yapıyoruz. İnşallah bu hizmet binamızda tüm Ümraniyelilere, AK Parti camiasına, Türk demokrasisine hepimize hayırlı olsun diyoruz” diyen Başbakan Erdoğan, binanın açılış kurdelesini keserek resmi açılışı gerçekleştirdi.
Başbakan Erdoğan açılıştan sonra binayı gezdi. Başbakan Erdoğan’ın çıkışta yolunu Arzu Serra Mert isimli küçük bir kız çocuğu kesti. Başbakan Erdoğan’a yazdığı mektubu veren küçük kıza Erdoğan oyuncak hediye ederek, minik kızın anı defterini de imzaladı.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 17:19

İLGİLİ HABERLER