Dünya
  • 31.12.2012 21:02

Uzakdoğu'dan muhteşem yılbaşı görüntüleri

Çin, başkent Pekin ve Şanghay'da yapılan görkemli gösterilerle yeni yıla merhaba dedi.
     Pekin'deki ünlü alışveriş ve eğlence merkezlerinden "The Place"de Çinliler soğuk havaya rağmen toplanarak yeni yılı kutladı.
     Başkent Pekin'de binlerce Çinli Asya'nın en büyük televizyonu olarak adlandırılan 250 metre uzunluğunda ve 30 metre genişliğinde LED ekrandaki görsel şovlar ile yapılan lazer gösterileri eşliğinde dans etti. Dev ekrana Çin'in gelişimini ve kalkınmasını anlatan uzay macerası dahil birçok görüntü yansıtıldı, Çin'in ünlü simalarının yeni yıl dilekleri aktarıldı.
     Bölgede yoğun güvenlik önlemi alan Polis, kalabalığı kordonlarla bölerek izdihamı engelledi.
    
     -Şanghay-
    
     Çin'in ekonomi devi Şanghay'da ise yeni yıl gösterileri kentin Vaytan denilen dış sahil kordonunda yapıldı.
     Bölgede lazer ve ışık gösterileri yapılırken, kentin silüeti olarak bilinen Pudong bölgesinden de havai fişekler atıldı.
     Binlerce kişinin katıldığı gösteriler nedeniyle yoğun güvenlik önlemi dikkati çekti. Vaytan'a bağlanan tüm cadde ve sokaklar trafiğe kapatıldı.
     AA muhabirine konuşan Şın Li yeni yılda herkese mutluluk huzur ve sağlık dilediğini belirterek, barış dolu bir dünya dileğinde bulundu. 

Melbourne semaları havai fişeklerle aydınlandı

Avustralya'nın Melbourne şehrindeki yeni yıl kutlamalarında, 8,5 ton havai fişek 25 ayrı yerden, yaklaşık 550 bin kişinin bakışları arasında gök yüzüne fırlatıldı.
     Melbourne semalarını renk cümbüşüne çeviren havai fişek gösterisi yerel sanatçıların hazırladığı müzik eşliğinde 10 dakika sürdü. Hazırlıkları 9 ay önce başlayan yeni yıl kutlamalarında 18 ayrı binadan ve 25 farklı mekandan fırlatılan havai fişek gösterisini izlemeye gelenler için toplu taşıma vasıtalarından ücret alınmadı.
     Melbourne şehir merkezinde 7 ana merkezde düzenlenen havai fişek gösterisi ve yeni yıl partisine yaklaşık 550 bin kişi katıldı. Havai fişek gösterilerinin ardından bir an önce toplu taşıma araçlarına ulaşmak isteyen Avustralyalılar, oluşan izdihamdan dolayı uzun süre beklemek zorunda kaldı. 2,8 milyon dolar harcanarak düzenlenen yeni yıl kutlamalarında çok sayıda polis ve güvenlik görevlisi taşkınlıklara karşı önlem aldı. 

Güncellenme Tarihi : 21.3.2016 12:50

İLGİLİ HABERLER