Gündem
  • 11.3.2009 05:41

VATİKAN'DA DARWİN KARŞITI TÜRK DOKTORU SUSTURDULAR

VATİKAN - Vatikan'da düzenlenen evrimle ilgili bir toplantıda Darwin karşıtı Türk doktor Oktar Babuna'nın açıklaması yarıda kesildi. 

Toplantıda yaşanan olayda, Türk katılımcı Oktar Babuna'nın Darwin karşıtı teoriler hakkındaki konuşması esnasında mikrofonu önünden alındı. 

Babuna, "Ben Oktar Babuna. Türkiye'den bir doktorum. Beyin cerrahıyım. İçlerinde Yaratılış Atlası'nın da bulunduğu 300 kitabın yazarı olan Harun Yahya'yı temsil ediyorum. Şimdi, bilimsel teorilerden bahsedersek, genelde şöyle işler, önce bir hipotezin prensiplerini ortaya atarsınız. Gözlemler ve deneylerle doğrulandığında bu bir teori olur. Konuşmacılar bazı iddialarda bulundu fakat bunlar bilimsel kanıtlarla doğrulanmadı. Örneğin, eğer evrim gerçek olsaydı, biliyorsunuz Darwin, türler arasında ardı ardına küçük değişiklikler olması gerektiğini savundu. O zaman ara geçiş formları görmeliyiz. Bize ara geçiş formları gösterebilir misiniz? Örneğin kanatları olmayan canavarımsı canlılar. Tek kanatlı, kanadının az bir kısmı gelişmiş, tamamlanmamış organları gösteren ara geçiş formları" ifadelerini kullandı. 

California Üniversitesi'nden Francisco Ayala'nın, "Düzen bozuluyor. Sorunuz cevaplanmayacak" demesi üzerine Babuna'nın, "Tiktaalik roseae ve Archaeopteryx. Bunlar ara geçiş formları değil, bunlar mükemmel canlılar. Soyu tükenmiş canlılar" dediği kaydedildi. 

Babuna'nın açıklaması üzerine Ayala'nın, "Mikrofonunu kapatmanın bir yolu var mı? Kuralları çiğniyorsunuz" dediği ifade edilirken, Babuna'nın Ayala'ya bunun bilimsel bir tartışma olduğunu hatırlattığı, Ayala'nın ise Babuna'ya konuşmacı olmadığını söylediği belirtildi. 

Biyolojik Evrim, Gerçekler ve Teoriler adı verilen ve Pontifical Gregorian Üniversitesi'nde Vatikan'ın Papalık Kültür Konseyi idaresi altında başlayan 3'üncü uluslararası konferans, Charles Darwin'in doğumunun 200'üncü yılını vurgulamak için Notre Dame Üniversitesi tarafından organize edildi. 

Toplantının birinci bölümünün sonunda, bir soru sorma talebinde bulunan evrime karşı İslami yaratılışçılık kampanyasının taraftarı ve Darwin karşıtı kitapları ile tanınan Harun Yahya'nın temsilcisi olan Türk doktor Oktar Babuna, evrim teorisine destek olmak için türler arasında ara geçiş formu olmadığına dair görüşlerini anlattı. Babuna konuşmaya başladıktan sonra kürsüdeki Irvine'deki California Üniversitesi'nden Francisco J. Ayala ve New York Devlet Üniversitesi'nden Douglas Futuyma isimli profesörlerin fark edilir şekilde rahatsız olduğu gözlenirken, salondan birinin, "mikrofonu kapatın" dediği duyuldu. Açıklama sırasında Babuna'ya yaklaşan organizatörlerden birinin mikrofonu aniden Babuna'dan uzaklaştırdığı,
diğerinin ise Babuna'dan yerine geri oturmasını istediği kaydedildi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 00:21

İLGİLİ HABERLER