Eğitim
  • 11.4.2011 00:28

YALE'DE TACİZ SKANDALI!..

Ülkenin saygın üniversitelerinden, eski ABD Başkanı George W. Bush'un da mezunu olduğu Yale Üniversitesi'nden 16 kız öğrenci, ABD Eğitim Bakanlığı'na cinsel tacize uğradıkları gerekçesiyle şikayette bulundu

Akşamları okul kampüsünde rahatça hareket edemediklerini söyleyen kız öğrencilerin yurt odalarının önünde erkek öğrencilerin "Yale fahişelerine bayılıyoruz", "Hayır demek evet demektir" pankartları açmaları ve cinsel içerikli sloganlar atmaları kız öğrenciler için bardağı taşıran son damla oldu.

ABD'de yapılan araştırmalar Yale başta olmak üzere ülkenin en saygın üniversitelerinde yaşananların genel geçer kural haline geldiğini gösteriyor. Beyaz Saray için bu hafta hazırlanan bir raporda, ABD'de üniversite eğitimi alan her 5 kız öğrenciden birinin cinsel tacize maruz kaldığı ortaya çıktı. Diğer yandan Eğitim Bakanlığı da bir yılda üniversitelerden cinsel taciz içerikli 7 bin şikayet aldıklarını ve konuyla ilgili bir inceleme başlatıldığını belirtti. Okulların yasal yükümlülüklerini yerine getirmemeleri halinde, haklarında hukuksal işlem başlatılabileceği ve devletten aldıkları fonları kaybedebilecekleri kaydedildi.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 18:38

İLGİLİ HABERLER