Gündem
  • 23.3.2008 16:31

YÜKSEKOVA'DA OLAYLAR DURULMUYOR !...

HAKKARİ - Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde izinsiz Nevruz gösterisi yapmak isteyen gruba polisin müdahale etmesiyle başlayan olaylar devam ediyor. 1 kişinin öldüğü, 14 kişinin ise yaralandığı olaylarda özel bir otomobilin yandığı belirtildi.
İlçe merkezi ve mahallelerde ateş yakarak eylem yapan göstericiler ile polis arasındaki çatışma devam ediyor. Biber gazı ve tazyikli su ile müdahale edilen olaylarda göstericiler polisi taş yağmuruna tuttu. Mahalle aralarına barikatlar kurarak caddeleri trafiğe kapatan göstericiler polisin müdahalesiyle karşılaşınca farklı bölgelere kaçarken, mahallelerde dolaşan zırhlı araçlar ise göstericiler tarafından taşlanıyor. Özellikle Yenimahalle, Esentepe, Kışla ve Güngör Mahalleleri'nde olayların devam ettiği
bildirildi. Güngör Mahallesi'nde çıkan olaylarda ise eski DTP'li olan İzzet D.'ye ait olduğu öğrenilen özel bir otomobil yandı.
Takviye olarak görevlendirilen Mehmetçik ise ilçe etrafında geniş güvenlik önlemleri aldı.

 

HAKKARİ VALİSİ HELİKOPTERLE YÜKSEKOVA'YA GİTTİ

Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu, beraberindeki heyetle birlikte askeri helikopterle olayların devam ettiği Yüksekova ilçesine gitti.
Hakkari'den sonra Yüksekova ilçesinde patlak veren gerginlik devam ederken, Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu'nun, olayları yakından takip etmek ve yatıştırmak üzere Emniyet Müdürü Cavit Çevik ve bazı askeri yetkililerle birlikte Fatih Kışlası'ndan kalkan helikopterle Yüksekova'ya hareket ettiği belirtildi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 12:54

İLGİLİ HABERLER