Gündem
  • 2.4.2020 14:31

Habertürk, "Ülkemle gurur duyuyorum" diyen profesörü delirtti

Bir televizyon kanalında corona virüsü ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulunan Prof.Dr. Mehmet Çilingiroğlu, Türk sağlık sisteminin vatandaşlara sağladığı avantajlara dikkat çekti. California Üniversitesi'nde çalışmalarını sürdüren Çilingiroğlu, "Ülkemizde hiç çalışmasan 50 TL ile SGK üyesi oluyorsun, ilacını alıyor, tedavi oluyorsun. ABD'de bir göğüs ağrısı için hastaneye giden kişi 20 bin dolar ödüyor. Allah devletimizden razı olsun. Siz çok şanslısınız. Ülkemle gurur duyuyorum" dedi.

ABD'de 33 milyon kişinin işini kaybettiğine vurgu yapan Çilingiroğlu, insanların hastane masrafı bir yana ev kiralarını bile ödemekte güçlük çektiklerini ifade etti. Prof. Çilingiroğlu'nun Türkiye'yi övdüğü sözlerinin ardından programın moderatörü tarafından sık sık sözü kesilmeye başlandı. Didem Arslan Yılmaz'ın tavrına sinirlenen Çilingiroğlu, daha sonra canlı yayında programı terk etti.

Koronavirüs salgını dünyayı kasıp kavurmaya devam ederken, ekonomiler ve sağlık sistemleri çöktü. Milyonlarca kişi işsiz kalırken, maddi geçim zorluğu ile hastanelere gitmekte güçlük çekiyor. Özellikle ABD'de pahalı sağlık sistemi hastalara zor günler yaşatıyor. Ülkedeki sağlık sisteminin yaşattığı zorlukları ABD'de yaşayan Türk Profesör Mehmet Çilingiroğlu Habertürk TV canlı yayınında aktardı. Çilingiroğlu, Türkiye'nin sağlık altyapısının gücüne dikkat çekti, "Sizler çok şanslısınız. İşsiz bile kalsanız 50 TL SGK ödemesi ile ilaç alıp, tedavi olabiliyorsunuz. Allah devletimizden raz olsun. Hükümetimizden razı olsun" dedi.

ABD'DE 33 MİLYON KİŞİ İŞSİZ

Koronavirüs salgınının işsizliği artırdığına değinen Çilingiroğlu, "33 milyon kişi ABD'de işsiz kaldı. Bu insanların psikolojik süreçleri var, ilaçlarını nasıl alacakları var. ABD'de ilaç almak, tedavi olmak ne kadar pahalı biliyor musunuz? Göğüs ağrısı için hastaneye gidiyorsunuz, 20 bin dolar istiyorlar. Adam şu anda evinin kirasını ödeyemiyor. Nasıl tedavi olacak?" diyerek ülkedeki kaosu canlı yayında gözler önüne serdi.

Sözlerini Türk sağlık sistemine vurgu yaparak sürdüren Çilingiroğlu, "Sizler şanslısınız 50 TL veriyorsunuz, işsiz bile olsanız SGK'ya üye olarak ilaçlarınızı alabiliyorsunuz, tedavi olabiliyorsunuz. Allah devletimizden, hükümetimizden razı olsun. Böyle bakıldığında elbette ki Türkiye çok daha iyi durumda." ifadelerini kullandı.

Güncellenme Tarihi : 2.4.2020 14:33

İLGİLİ HABERLER