Gündem
  • 30.7.2008 11:25

HABLEMİTOĞLU CİNAYETİ ÜMİT SAYIN'IN MSN KAYITLARINDA

Geçtiğimiz 26 Şubat'ta tutuklanarak cezaevine gönderilen İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ümit Sayın'ın, öldürülen Necip Hablemitoğlu için söylediği 'Bir yıla kadar gidici. Tamamen bizim tarihimizden silinmeli' ifadeleri, Ergenekon iddianamesinde önemli bir yer tuttu.

Ümit Sayın'ın bilgisayarındaki, silinen chat kayıtları bölümünde 18 Aralık 2002 tarihinde uğradığı suikastta öldürülen Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu'nun örgütte sevilmediği ve 'öldürülmesi gerektiğine' ilişkin ibareler bulunuyor. Savcılar, 262 üyesi bulunan ulusalcıların Yahoo mail grubu Kemalist Türk Birliği'ne (KTB) üye olan Ümit Sayın ve diğer bazı kişilerin maillerini, iddianamede Hablemitoğlu cinayetinin anlatıldığı bölüme aktardı.

ÇOK YÖNLÜ OYNUYOR

XYZ adını kullanan Ümit Sayın ile Radkem adını kullanan Yusuf Rıza Günaydın'ın 1 Nisan 2002 tarihinde yaptıkları diyalog iddianamede şu şekilde geçiyor:

XYZ: KTB'nin etkileri büyük oldu. Necip çok salyangoz ve yumuşakça konuşması yaptı.

Radkem: O halde Hablemit'le de tüm ilişkiyi kesmek gerekiyor.

XYZ: İlişkiyi kesmek akıllıca değil, adama hiç güvenemedik. Mason olma ihtimali çok yüksek. Hablemit her yana oynayan bir etki ajanı. Belki de gerçekten Fethullah'tan para sızdırmak isteyen bir palavracı. Belki de sızdırdı. Genkur (Genelkurmay) bunun mutlaka farkına vardı. Habmit tamamen bizim tarihimizden silinmek zorunda. Farklı gruplarla oynayarak farklı güçler ve çıkarlar sağlıyor. Bunun Tantan da , Kemal Alemdaroğlu da farkında. Habmit kötü durumda. Yakında içeri alınabilir. KTB'den destek kaybettiğini anladı. Ayrıca korg ve 23'e güvenemeyeceğini de anladı. Habmit korkuyor çünkü arkasında ne MİT, ne Genkur ne de Emniyet var. Şu anda listede birinci adam. Habmit gidici, bir yıla kadar. Belki de iyi olur. Radkem: Gitsin bence de.

 

38 yıl hapis isteniyor

İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi Ümit Sayın'ın, silahı terör örgütüne üye olmak, Halkı T.C. hükümetine karşı silahlı isyana tahrik etmek ve hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek suçlarından 38 yıla kadar hapsi isteniyor. 2000 yılında Ali Rıza Günaydın tarafından kurulan ve 262 üyesi bulunan Yahoo mail grubu Kemalist Türk Birliği'nin üyeleri arasında, öldürülen Necip Hablemitoğlu ve Ümit Sayın da bulunuyordu.

 

'Yarın darbe olacak bizi kurtaracaklar'

İddianamenin 40 numaralı sanığı olan, Ergenekon terör örgütüne üye olmak ve Halkı T.C. hükümetine karşı silahlı isyana tahrik etmek suçlarından 30 yıla kadar hapsi istenen emekli astsubay Orhan Tunç'un, 'Ümit Sayın ile sık sık telefonda görüşen Orhan Tunç, 'Ümit Sayın sürekli içip içip beni arardı. En son gözaltına alındıktan sonra beni aradı, 'Yarın darbe olacak, bizi kurtaracaklar' dedi. Ümit Sayın emekli Tümgeneral Reha Taşkesen ile görüşürdü' ifadesi de iddianamede yer aldı.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 07:28

İLGİLİ HABERLER