Gündem
  • 6.1.2015 16:48

Haç çıkartmak için Haliç'in soğuk sularına atladılar

Ayin sonrası gençler, Patrik Bartholomeos'un attığı haçı çıkartmak için Haliç’in soğuk sularına atladı.
 

Haç çıkartmak için Haliç'in soğuk sularına atladılar hac,haliç,Hristiyan

Haç çıkartmak için Haliç'in soğuk sularına atladılar - Tıkla İzle

Hıristiyan inancına göre, Hz. İsa'nın doğumu ve vaftiz edilişinin yıldönümü nedeniyle Balat'ta denizden haç çıkarma töreni düzenlendi. Türkiye'de yaşayan cemaat mensuplarından ve Yunanistan'dan yoğun bir katılımın gerçekleştiği tören öncesinde Fener Rum Ortodoks Patrikhanesinde ayin yapıldı. Patrik Bartholomeos'un yönettiği tören sonrası katılımcılar, hep birbikte Haliç sahiline yürüdü.

Burada kurulan platformda yapılan kısa ayinin ardından haç, Haliç'in soğuk sularına atıldı. Teknelerde bekleyen biri kadın 21 genç, haçın denize atılması ile birlikte buz gibi suya daldı. Denize atılan haçı, Bulgaristan’dan gelen Todor Pasev çıkarttı. Patrik Bartholomeos, haçı denizden çıkarmayı başaran Pasev’e haç işaretinden oluşan bir kolye hediye etti .Todor Pasev, haçı çıkartmanın sevinciyle bir kez daha Haliç’in soğuk sularına atladı.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Pasev, havanın çok soğuk olduğunun hatırlatılması üzerine, “Soğuk ama 10 dakika için burada kimse ölmez. Burada Hristiyanlar için önemli bir günü kutladık” dedi.

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 23:05

İLGİLİ HABERLER