Gündem
  • 26.7.2009 03:46

HAC'CA DOMUZ GRİBİ AYARI...

Sağlık Bakanlığı, dünyada salgın haline gelen domuz gribi hastalığıyla, Suudi Arabistan'da da mücadele edecek. Türk hacıları domuz gribinden korumak için Mekke ve Medine'de her türlü önlemi almaya hazırlanan Sağlık Bakanlığı, tüm Hacıları yurtdışına çıkışından önce aşılayacak. Türk Hacılar için Mekke ve Medine'de kurulan 2 hastane ve 26 sağlık ocağı için Türkiye'den giden bin sağlık personelinde de domuz gribi salgını nedeniyle artış olması bekleniyor.

DOKTOR SAYISI ARTIYOR
Sağlık Bakanlığı Hac için her yıl, 120 uzman 130 pratisyen hekimini görevlendiriyor. Ancak Bakanlık bu yıl gidecek sağlık ekibinde her zamankinden farklı olarak enfeksiyon hastalıkları uzmanlarının sayısını artıracak. Türk Hacıları domuz gribinden koruyacak her türlü önlemi almayı planlayan bakanlık, Suudi Arabistan'da Hacıları sıkı takibe alacak. Sağlık ekibi, sık sık Hacıların ateş kontrolünü yapacak ve her hangi bir hastalık belirtisi halinde hemen tedaviye başlayacak.

HER HACIYA 'TAMİFLU'
Bakanlık, Hacca sağlık ekibiyle birlikte domuz gribinin tedavisinde kullanılan tek ilaç olan Tamiflu da gönderecek. Bakanlık, her hacı için bir kutu Tamiflu göndermeyi planlarken, yabancı hacıları da unutmayarak onların tedavisi için yedek ilaç gönderecek. Sağlık Bakanlığı görevlilerinin de yer alacağı sağlık ekibi, domuz gribi belirtisi taşıyan tüm hacıları Türk-yabancı ayrımı yapmadan tedavi edecek. Türk hacıların tamamına yurtdışına çıkış yapmadan domuz gribi aşısı yapılacak.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:05

İLGİLİ HABERLER