Spor
  • 29.6.2008 00:14

'HACI OLACAĞIM' DİYEN ARAGONES FENER'İ ŞOKA SOKTU!.

Fenerbahçe’nin yeni hocası, Avrupa Şampiyonası öncesinde katıldığı bir TV programında, “Şampiyon olursak, Madrid-Santiago de Compestela yolunu yürüyerek gidip, hacı olacağım” demişti. İspanya bugün kupayı alır, “Dede” sözünü tutarsa, sarı-lacivertliler 20 gün Aragones’i beklemek zorunda kalacak
Fenerbahçe’nin çiçeği burnundaki teknik direktörü Luis Aragones’in, Euro 2008 öncesinde verdiği söz, sarı-lacivertlilerin canını sıkacak.
İspanya Milli Takımı’nın başında, bugün Almanya ile oynanacak final maçına çıkacak olan tecrübeli çalıştırıcı, şampiyona öncesinde televizyondan ilginç bir söz verdi. İspanyol resmi televizyonu TVE1’in popüler programı “Sana bir sorum var” programına katılan Aragones, “Eğer İspanya şampiyon olursa, Madrid-Santiago de Compestela (Corunia) yolunu yürüyerek gidip, hacı olacağım” dedi. Spikerin, “Bu gerçek mi?” sorusuna, İspanyol hoca, “Buradan, 40 milyon İspanyol önünde söz veriyorum, şampiyon olur olmaz bunu gerçekleştireceğim” yanıtını verdi.
Yaklaşık 600 kilometrelik yolu yürüyerek gideceğini belirten Luis Aragones’in, bunu gerçekleştirmesi halinde, Fenerbahçe’nin çalışmasına en az 15-20 gün geç katılacağı, bunun da Fenerbahçe’yi güç durumda bırakacağı belirtildi.
Hıristiyan dünyasının en kutsal yerlerinden biri olarak olarak kabul edilen Santiago de Compestela Katedrali’ne her yıl yüz binlerce kişinin yürüyerek gittiği, bu şekilde hacı oldukları ifade edildi.

KALMAM İÇİN BİRŞEY YAPMADILAR

Fenerbahçe'nin ön sözleşme imzaladığını açıkladığı İspanya Milli Takımı'nın teknik direktörü Luis Aragones, "Gidiyorum, çünkü kalmam için bir şey yapmadılar" diyerek, İspanyol Futbol Federasyonuna sitemde bulundu.
     Avrupa Futbol Şampiyonası'nda yarın Almanya ile oynanacakları final maçı öncesinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Aragones, İspanya Millli Takımı'ndaki döneminin yarın sona ereceğini belirtti. Eleme gruplarından çıkarak Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılmaya hak kazandıklarında, "kimsenin kendisine bir şey söylemediğinden" yakınan Aragones, "Ben de gitmeye karar verdim. Artık geri adım atmak yok. Gitmek istediğimin başkaları tarafından kullanılmasını istemiyorum" dedi.
     70 yaşınaki tecrübeli teknik adam sözlerini şöyle tamamladı:
     "Bana inanan bir gruba sahip olduğumdan dolayı mutluyum. Başta ben olmak üzere hepimiz kötü günler geçirdik. Bunların hepsi bizi birbirimize bağladı. Avrupa Kupası elemelerine kötü başladık, sert eleştiriler aldık. Ama şimdi çok güzel bir grup var. Futbolcular çalışma yöntemimi seviyorlar."

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 08:16

İLGİLİ HABERLER