Asayiş
  • 6.8.2009 14:19

HACİZ GELİNCE EVİNİ YAKTI!..

YUSUF KOYUN
ADANA (İHA) - Adana'da işsiz bir kişi, evine haciz geldiği gerekçesiyle bunalıma girerek eşini ve çocuğunu odaya kilitleyip, evini ateşe verdi. 

Alınan bilgiye göre olay, merkez Çukurova ilçesi, Toros Mahallesi, Ali Sepici Bulvarı'ndaki Belde Apartmanı'nın 3. katında yaşandı. Vatandaşlar, 155 Polis İmdat Hattı'na apartmanda bir kişinin, evin balkonuna eşya çıkararak ateşe verdiği ihbarında bulundu. 

Bunun üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve Can-Kur ekibi sevk edildi. Kısa sürede bölgeye gelen ekipler, üçüncü kattaki dairenin balkonundan yakılarak aşağıya atılmış eşyalarla karşılaştı. Evinin balkonuna çıkan Ahmet Kırtan (37), kimsenin yanına yaklaşmamasını isteyerek, kapının önüne tüp yerleştirdiğini ve yaklaşan olduğunda patlatacağını söyledi. 

Kırtan, borçları sebebiyle evine haciz geldiğini belirterek, ''Evimi yakacağım. İçinde ben ve aliem olacak. Kimse yaklaşmasın. Bıktım artık'' diye bağırdı. 

İtfaiye ekipleri, yaktığı eşyayı aşağıya atmaya hazırlanan Kırtan'a su sıkarak çevreye zarar vermesini önledi. Ekip, tazyikli su sıkmaya devam ederek, Kırtan'ın dengesini bozarken, Can-Kur ve polis ekipleri de kapıyı kırarak içeri girdiler. Ekipler, balkonda çevresine küfür eden Kırtan'ı arkasından yaklaşarak etkisiz hale getirdiler. Ekipler, genç adamı evden çıkartırken, odaya kilitlediği eşi ve oğlunu da kurtardı. Kadın ve oğlu, olayın ardından aynı apartmandaki bir komşusunun evine sığındı. 

Bu arada, polis merkezine götürülmek üzere araca bindirilen Kırtan'a bazı apartman sakinleri tepki göstererek saldırmak istedi. Kırtan, daha sonra hızla polis aracına bindirilerek olay yerinden uzaklaştırıldı.
Apartman sakinleri, Kırtan'ın sorumsuzca davrandığını, eşi ve çocuğu başta olmak üzere herkesi tehlikeye attığını belirttiler.
İşsiz olduğu öğrenilen Kırtan'ın evine son olarak dün icra ekiplerinin gelerek haciz işlemi başlattığı öğrenildi. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:54

İLGİLİ HABERLER