Ekonomi
  • 17.8.2009 00:32

HACKERLARIN ÇALDIĞINDAN BANKA SORUMLU!..

Hukuk sisteminde örnek teşkil edecek olay, 27 Nisan 2004 tarihinde Antalya'da meydana geldi. Bilgisayar korsanları, akaryakıt istasyonu işleten Mehmet Ali Doğan'ın elektronik postasına gönderdikleri bir virüsle bankadaki hesabını hack'lediler ve 100 bin TL'sini kendi hesaplarına aktardılar.

Mehmet Ali Doğan, fon hesabındaki 100 bin lirasının "Emrah Yetim" adında birinin hesabına aktarıldığını gördü ve bankayı arayarak transfer işleminin durdurulması için talimat verdi. Ama Doğan, banka yetkililerine ulaşıp parasını bloke ettirinceye kadar, korsanlar paranın 30 bin TL'sini çekti. bunun üzerine Mehmet Ali Doğan, parasının iade edilmesi için bankaya dava açtı.

Antalya 5'nci Asliye Hukuk Mahkemesi'ne açılan dava 3 yıl sonra sona erdi ve mahkeme paranın faiziyle birlikte hesap sahibine iade edilmesini istedi.

Banka mahkeme kararına itiraz ederek temyize gitti. Yargıtay 11'nci Hukuk Dairesi, Antalya 5'nci Asliye Hukuk Mahkemesi'nin kararını onadı, hesaptan aktarılan paradan bankayı sorumlu tuttu ve sahibine iade edilmesini istedi.

Parasını faiziyle birlikte geri alan Doğan, parasının değer kaybetmesinden yakındı.
Olaydan sonra yakalanan bilgisayar korsanları Emrah Yetim, Namık Kemal Tayfun, Nurettin Derdiyok ve Metin Avcı tutuklandı.
(haberturk)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:43

İLGİLİ HABERLER