Gündem
  • 24.1.2014 13:38

Hadi Salihoğlu, 'Esaslı bir görev değişikliği yapacağım'

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na atanan Hadi Salihoğlu, yeni makamında kabul ettiği basın mensuplarına, savcıların yaptıkları işlerle ilgili her hafta rapor alacağını söyledi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na atanan Hadi Salihoğlu yeni makamında basın mensuplarını kabul etti. Konuşmasına özgeçmişini anlatarak başlayan Başsavcı Salihoğlu, Türkiye’nin gündemine oturan operasyonlarda Başsavcılığın bilgisinin olmadığına dair soruya cevap olarak, ’’Bana bağlı görev yapan bir savcının beni kenara atıp kendi kendine hareket etmesi olmaz. Çünkü sorumlu benim. Ben bilgi vermek zorunda değilim diye bir şey olmaz. Başsavcıysam ve sorumluysam tüm önemli olayları bilmeliyim. Kanunların bana verdiği yetki neyse onu kullanırım" dedi.

‘ESASLI BİR GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ YAPACAĞIM’

Adliyede esaslı bir görev değişikliği yapacağını belirten Başsavcı Salihoğlu, ’’Bu görev değişiklikleri müdahale olarak algılanmamalı. Bütün savcıların performanslarını kontrol edeceğim. Esaslı bir görev değişikliği yapacağım. Buraya geldiğimiz belli olsun. Ama tabii sorumlusu da benim. Savcılar bana bağlı olarak görev yapıyor. Görevlerini verirken kimseyi kuşkuya ve şüpheye düşürmeyecek şekilde davranmamız gerekiyor’’ dedi.

’’HAYAT FELSEFEM İNSANLARA EŞİT VE ADALETLİ DAVRANMAK’’

Kapısının 24 saat herkese açık olduğunu kaydeden Salihoğlu, ’’Gelen kimse dinlenmeden gitmemiştir. 35 yıldır bu mesleğin içerisindeyim. 3-5 senede kimse bizi buraya getirmedi. Çalışmayan tembel insanı sevmiyorum. Hayat felsefemiz insanlara eşit ve adaletli davranarak gereğini yapmak. Herkesin hayat görüşü kişisel hayatıdır, kimseyi ilgilendirmez. Tarafsız olduğum sürece herkese eşit mesafede olacağımı düşünüyorum ve bu nedenle hep tarafsızım. Geçmişimde yaptığım işler geleceğimizi aydınlatıyor. 35 yıllık savcı da hata yapar. Eleştiriye açığım ama hakaret edilmesin’’ dedi.

Cuma günü yıllık izine çıkacakken perşembe günü akşam saatlerinde atama kararını televizyondan öğrendiğini ifade eden Salihoğlu, "Bakırköy’de her şey yolundaydı. İster istemez böyle bir görev karşısında kendimizi sıfırlamak zorundayız. Çok zor ama onurlu bir iş. En iyi görevlerden birine geldim. Yapılacak hatayı ağır bir şekilde ödeyebiliriz” şeklinde konuştu.

Adliyedeki bütün savcılarla tek tek konuşacağını açıklayan Salihoğlu, en sıkıntı çekilen konunun ise etkin soruşturma olduğunun altını çizerek, her hafta başı savcıların yaptıkları işleri rapor olarak alacağını kaydetti. Salihoğlu, ayrıca disipline ve çalışkanlığa önem verdiğini belirterek, “Ben 60 yaşındayım işime en geç 07.15’te geliyorum. Arkadaşlarımın benim enerjime uymasını bekleyeceğim 40 yaşında bir arkadaşımın saat 09.30’da adliyeye gelmesi her şeyden önce halkımıza yapılan yanlıştır’’ dedi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:14

İLGİLİ HABERLER