Gündem
  • 26.11.2021 23:59

Hafta sonu plan yapacaklar dikkat! Pazar günü...

Meteoroloji tarafından hafta sonu hava durumu tahmin raporu yayımlandı. Yayımlanan rapora göre, hafta sonunda artarak mevsim normalleri üzerinde seyredecek olan hava sıcaklıklarının, Salı günü batı kesimlerden başlayarak hafta boyunca ülke genelinde hissedilir derecede azalacağı tahmin ediliyor. Öte yandan pazar günü yurt genelinde sağanak yağışın etkili olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Tunceli, Malatya, Van ve Muş çevreleri ile Hatay'ın batı çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, Kıyı Ege ile Akdeniz kıyılarının yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Marmara'nın batısı, Kuzey Ege kıyıları ile Muğla, Antalya, Isparta, Ankara’nın kuzeyi, Çankırı çevreleri ve Burdur'un doğu ilçelerinde kuvvetli, Antalya’nın merkez ve doğusunda yer yer aşırı olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın; Marmara, Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu'nun batısı ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Marmara'nın batısı, Kuzey Ege kıyıları ile Muğla, Antalya, Isparta, Ankara’nın kuzeyi, Çankırı çevreleri ve Burdur'un doğu ilçelerinde kuvvetli, Antalya’nın merkez ve doğusunda yer yer aşırı olacağı tahmin edildiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve hortum riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Marmara, Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu'nun batısı ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ulaşımda aksamalar, Çatı Uçması gibi dikkatli olunması gerekiyor.

MARMARA
Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların batısında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar'ın güney yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına(40-70 km/sa) şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

EDİRNE 9°C, 18°C
Parçalı çok bulutlu aralıklı sağanak yağışlı

İSTANBUL 13°C, 18°C
Parçalı çok bulutlu aralıklı sağanak yağışlı

KIRKLARELİ 11°C, 18°C
Parçalı çok bulutlu aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

KOCAELİ 13°C, 22°C
Parçalı çok bulutlu aralıklı sağanak yağışlı

EGE
Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Kuzey Ege kıyıları ile Aydın ve Muğla çevreleinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar'ın güney yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına(40-70 km/sa) şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR 7°C, 16°C
Parçalı, zamanla çok bulutlu, yarın sağanak yağışlı

DENİZLİ 12°C, 19°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

İZMİR 17°C, 22°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

MUĞLA 10°C, 14°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ
Parçalı yer yer çok bulutlu, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri ile Hatay'ın batı ilçelerinin sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgar'ın batısında güney yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

ADANA 11°C, 21°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu

ANTALYA 15°C, 20°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuvvetli merkez ve doğu ilçelerinde şissetli ve yer yer aşırı olması bekleniyor.

HATAY 9°C, 18°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu, batı ilçeleri hafif sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MERSİN 14°C, 21°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu

İÇ ANADOLU
Parçalı, yer yer çok bulutlu, bölge genelinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Ankara'nın kuzey ve batısı ile Çankırı çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar'ın güney yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

ANKARA 8°C, 15°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu, sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın kuzey ve batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ESKİŞEHİR 7°C, 16°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu, sağanak yağışlı

KONYA 7°C, 15°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu, yarın sağanak yağışlı

SİVAS 4°C, 15°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu, yarın sağanak yağışlı

BATI KARADENİZ
Parçalı çok bulutlu, sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgar'ın güney yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

BOLU 7°C, 16°C
Parçalı, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı

DÜZCE 11°C, 21°C
Parçalı, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı

KASTAMONU 0°C, 13°C
Parçalı, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı

ZONGULDAK 13°C, 20°C
Parçalı, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz ile Trabzon, Giresun, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgar'ın Orta Karadeniz'de güney yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

ARTVİN 4°C, 12°C
Parçalı çok bulutlu

SAMSUN 11°C, 20°C
Parçalı çok bulutlu, sağanak yağışlı

TOKAT 5°C, 15°C
Parçalı çok bulutlu, sağanak yağışlı

TRABZON 10°C, 21°C
Parçalı çok bulutlu, yarın sağanak yağışlı

DOĞU ANADOLU
Parçalı yer yer çok bulutlu yarın Erzincan, Tunceli ve Malatya çevreleri ile bu akşam ilk saatlerde Van ve Muş çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve sabah saatlerinde doğusunda yeryer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

ERZURUM -3°C, 7°C
Parçalı ve çok bulutlu

KARS -3°C, 6°C
Parçalı ve çok bulutlu

MALATYA 4°C, 12°C
Parçalı ve çok bulutlu, sağanak yağışlı

VAN 2°C, 10°C
Parçalı ve çok bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR 7°C, 15°C
Parçalı bulutlu

GAZİANTEP 7°C, 16°C
Parçalı bulutlu

SİİRT 7°C, 15°C
Parçalı bulutlu

ŞANLIURFA 10°C, 17°C
Parçalı bulutlu

Son dakika: Hafta sonu plan yapacaklar dikkat Pazar günü...

Son dakika: Hafta sonu plan yapacaklar dikkat Pazar günü...

ERCİŞ’İN YÜKSEK KESİMLERİNE MEVSİMİN İLK KARI YAĞDI

Van’ın Erciş ilçesi Morgedik Mahallesine mevsimin ilk karı yağdı. Kış mevsiminin yaklaşmasıyla ve havaların soğumasıyla birlikte Erciş’e 40 km uzaklıktaki Morgedik Mahallesine mevsimin ilk karı yağdı.

Yağan kardan dolayı Erciş Belediyesi karla mücadele ekiplerince yol açma çalışması başlatıldı.

Son dakika: Hafta sonu plan yapacaklar dikkat Pazar günü...

İzmir’i yağmur ve fırtına vurdu

İzmir'in kuzey ilçelerinde etkili olan sağanak yağış, Dikili ilçesinde su baskınlarına neden oldu. Sel nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini su basarken, vatandaşlar ve araç sürücüleri zor anlar yaşadı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün İzmir’in kuzey ilçeleri için yaptığı uyarıların ardından ilçelerde sağanak yağış etkili oldu. Dikili ilçesinde akşam saatlerinde etkisini gösteren sağanak yağmur, sürücü ve vatandaşlara zor anlar yaşatırken yağış nedeniyle caddeler göle döndü. Meydana gelen su baskınları nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini su basarken, vatandaşlar su basan yerleri kendi imkanlarıyla tahliye etmeye çalıştı. Öte yandan ilçede fırtına da etkili oldu.

Meteoroloji 2.Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi, "Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün bölge genelinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, İzmir’in kuzey ilçelerinde (Dikili, Bergama, Aliağa, Foça, Karaburun) akşam saatlerinden itibaren kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" şeklinde uyarıda bulunmuştu.

Güncellenme Tarihi : 27.11.2021 01:04

İLGİLİ HABERLER