Asayiş
  • 31.7.2012 15:30

Hainler kaçamadı çatışma şiddetlendi!..

Mehmetçik'in Goman Dağları'nda 3 gündür yürüttüğü büyük oparasyon olanca hızıyla sürüyor.Son anda farkedilen saldırı hazırlığında Mehmetçik'ten kaçan teröristler sığındıkları Goman Dağı'nda kendilerini savunmaya çalışıyor.

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'ne saldırı girişimi son anda fark edilerek püskürtülen PKK'lı teröristlere yönelik operasyon devam ediyor. Kobra helikopterler bu sabah saatlerinde PKK'lı teröristlerin bulunduğu bölgeye bomba yağdırdı.

Irak sınırından sızarak hafta sonu Şemdinli'ye saldırı girişiminde bulunan PKK'lı teröristlere yönelik, ilçeye 3 kilometre uzaklıktaki Goman Dağları'nda başlatılan operasyon teröristlerin kaçış yönünde adım adım ilerliyor.Şemdinli'ye bağlı Rüzgarlı, Bağlar ve Yiğitler köyleri kırsalında sıkıştırılan PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için hava destekli operasyonun üçüncü gününde, zaman zaman sıcak temas sağlandı.
Hava destekli operasyonda Sikorsky helikopterlerle çatışma bölgelerine mühimmat ve asker sevk edilirken, Kobra helikopterler de teröristlerin kaçış noktalarını ateş altına alıyor. Goman Dağları başta olmak üzere bombalanan çatışma noktalarından dumanlar yükseliyor .
Bir haftadır süren çatışmaların içyüzü: PKK, Şemdinli'de Suriye'deki 'Batı Kürdistan' örneği gibi 'Kuzey Kürdistan' propagandasına girişti.
TSK ASKER YIĞDI
TSK yaklaşık 2 bin asker ile hızlı bir şekilde Şemdinli etrafında konuşlandırıldı. TSK birlikleri, Irak ’tan Şemdinli’ye sızmak için gelen ilk grupla sıcak temas sağladı. Bu sıcak temasın ardından TSK birlikleri heronlar, uçaklar ve helikopterlerin desteği ile operasyonu genişletti.
BU KEZ KAÇMIYORLAR
Geçmişte bu tür saldırılardan sonra Kuzey Irak’a kaçmayı tercih eden PKK , geçen yılki Kazan Vadisi bozgunu tekrar edilmesin diye, sınır boylarındaki mevzileri bırakmadı. Geçen ay Dağlıca saldırısından sonra da kaçmayıp çatışan PKK ’lılar, bu kez de Şemdinli kırsalında kalıp operasyonlara karşılık vermeye çalıştı. Yetkililer, TSK ’nın plana karşı tedbir almaması durumunda hayli zorlu bir durumla karşılaşma riski olduğuna dikkat çekti.
NİYETLERİ ŞEMDİNLİ'YE GİRİP...
PKK ’nın Şemdinli ilçe merkezini ele geçirip, TSK ve polisi ‘Ya Suriye’deki gibi kendi şehrini bombalamaya ya da PKK ’lılarla sokak sokak çatışmaya girmeye’ zorlayacağını belirten yetkililer, “TSK zamanında önlem almasa sivillerin zarar görmesi muhtemel bir plan gerçekleşecekti” görüşünü dile getirdi
EN UZUN SÜRELİ ÇATIŞMA OLDU
Şemdinli-Derecik karayolu üzerinde yedi gün önce yol kesip kimlik sorgulayan PKK ’lılara karşı başlayan operasyonda çıkan çatışmalar, son zamanların aralıklarla en uzun süreli çatışması oldu. Çatışmalarda üçüncü güne girilirken, köşeye sıkıştırılan teröristler havadan bombalanıyor.
İRAN, IRAK VE SURİYE'DEN "SURİYE'YE KARIŞMA" MESAJI
Öte yandan Sabah gazetesinde Şemdinli hakkında çarpıcı bir tespit yer aldı. A Haber Güvenlik Danışmanı Mete Yarar Şemdinli'deki provakasyon girişimleriyle ilgili kritik değerlendirmelerde bulundu. İran'ın öncülüğünde Irak ve Suriye'nin PKK'ya destek verdiğine dikkat çeken Yarar, şunları söyledi:

6 HAVAN 6 DOÇKA 500 CİVARI TERÖRİST
"Şemdinli'de Suriye'deki olayların benzerini yaratıp 'Kendi ülkeni kontrol edemiyorsun. Başka ülkelerin içişlerine neden karışıyorsun' algısı yaratmak istiyorlar. Örgütün amacı küçük bir yerin, askeri birliğin ya da devlet dairelerin kontrolünü ele geçirip PKK bayrağı dikmek. İlk kez bu kadar kalabalık bir grupla saldırı yapıyor. 6 havan, 6 doçka 500 civarı terörist.
 

150 ASKERİ ÖLDÜRMEYİ PLANLIYORLARDI
150 askeri öldürmeyi 50 askeri kaçırma hesapları yapıp kaos yaratmak istiyorlar. Bir başkaldırı hareketi planlanıyor. Türkiye akıllıca hareket edip, bu oyunu deşifre etmeli. Milli Güvenlik Kurulu (MGK) ve Güvenlik Zirvesi'nde ishitbarat örgütlerinin getirdiği bilgileri, belgeleri ve gelişmeleri kontrollü bir şekilde kamuoyuyla paylaşarak planı bozmalı. Türkiye'nin Suriye konusunda üstlendiği rolden rahatsız olan bazı Avpura ülkelerinin de bunu açıktan olmasa da desteklediği çok açık bir gerçek."

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 16:20

İLGİLİ HABERLER