Gündem
  • 1.9.2013 11:31

Hainler Türkiye'yi karıştırmak için harekete geçti

Hükümetin çözüm sürecine dair adım atmadığını öne süren PKK'nın kırılma noktası olarak gündeme getirdiği 1 Eylül'ün sırrı istihbarat raporları ile ortaya çıktı. KCK Eşbaşkanı Cemil Bayık, geçtiğimiz günlerde, “Hükümet adım atmazsa 1 Eylül'den itibaren silahın dışında yeni strateji izleyeceğiz” demişti. Örgütün yeni stratejisinde silahlı eylemler yok. Ancak Türkçe'de “başkaldırı” anlamına gelen “serhildan” eylemleri ile gündem belirlemeye çalışacaklar. Örgüt, bugünden itibaren bölgede başkaldırı eylemleri yapacak. Eylemlerin startı Diyarbakır'da düzenlenecek geniş katılımlı mitingle verilecek. Günde 100 eylem yapmayı planlayan örgütün Avrupa kanadı aracılığıyla Batı'da da diplomatik atağa geçilecek. Bu ülkelerdeki görüşmelerde çözüm sürecini olumsuz yönde etkileyen tarafın PKK olmadığı, hükümetin adım atmadığı iddiası anlatılacak.

DAĞDAN İNENLER EĞİTİYOR

Yine istihbarat raporlarına göre; çözüm sürecinde PKK'ya yönelik operasyon gerçekleştirilmediği için örgüt şehir yapılanmasına ağırlık verdi. Bölgede toparlanmak ve taban genişletmek için faaliyet yürüten PKK, yeni dönemde karakol basma gibi eylemler düzenlemeyi planlamıyor. Çözüm süreciyle birlikte örgütün bir kısmı sınır dışına çekildi. Önemli eylemlere katılmamış kadrolar ise, şehirlere indi. Bunlar, “öz savunma birlikleri” adıyla örgütlenen şehir yapılanmasında faaliyet gösteriyor. PKK ayrıca, sözde polis teşkilatını da 'asayiş' adı altında organize ediyor. Söz konusu birimlerde görevlendirilen kişiler, maaşa bağlandı. Eğitim çalışmalarının dağdan gelen kadrolar tarafından yürütüldüğü öne sürülüyor. Sivil başkaldırı eylemleri de bu ekiplerce yönlendirilecek.

KANLI EYLEMLER PLANLANIYOR

PKK, kadroları bir yandan sivil görüntü altında bölgede kaos oluşturmaya çalışırken; sürecin devamında kanlı eylemlere de hazırlanıyor. 4 canlı bomba yakın zamanda sınırdan giriş yaptı. Jemal İ., Muhittin K., Saad A. ve Abdullah A. adlı militanların yurda sızdığı bilgisi bütün güvenlik birimlerine iletildi. PKK'nın geçmişte olduğu gibi kanlı eylemleri üstlenmeyeceği, devlete mal edeceği ifade ediliyor. Böylece halkın galeyana getirilmesi hedefleniyor.

Kaynak: Türkiye gazetesi

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:21

İLGİLİ HABERLER