Spor
  • 19.10.2005 01:37

HAKAN ŞÜKÜR FORVET OLMANIN STRESİNİ ANLATTI...

Galatasaray ve Milli Takımın golcü futbolcusu Hakan Şükür, ligde gol atamadığı ilk 7 haftalık periyotta en büyük desteği Teknik Direktör Eric Gerets’ten gördüğünü söyledi. Yıldız futbolcu, “Gol atamadığım her maçtan sonra benimle konuşarak sahada istediklerini yaptığımı söyledi.” dedi.

Galatasaray'ın golcü futbolcusu Hakan Şükür, gol atamadığı dönemlerde de Teknik Direktör Eric Gerets'in kendisine sahip çıktığını belirterek, “En zor günlerde hep bana güvendiğini söyledi.” dedi.

Türkiye'de forvet oynayan oyunculardan her maçta gol beklendiğini anlatan Hakan Şükür, zaman zaman bunun stresini yaşadığını anlattı. Forvette oynamanın zorluğunu belirten golcü futbolcu, “Forvet oyuncusu top ayağına geldiğinde kaleyi bulmak zorunda. Defans oyuncuları ise ayaklarına gelen topları sahanın her yerine atabilirler. Bu yüzden dünyanın her yerinde forvet oyuncuları daha fazla para kazanırlar. Özellikle Türkiye'de forvet oyuncularından her maçta gol atması bekleniyor. Bu da ister istemez forvet oyuncularını strese sokuyor. Bu sezon iyi oynadığım maçlarda sadece gol atamadığım için kötü oynadığım yazıldı çizildi. Bu maçlardan sonra Teknik Direktörümüz Eric Gerets, benimle konuşarak futbolumdan çok memnun olduğunu her fırsatta söyledi. Saha içinde kendisinin beklentilerine cevap verdiğimi anlattı. Bu da tabii beni sevindirdi.” diye konuştu.

Kayseri Erciyesspor karşısında iki gol atarak, takımına üç puan kazandırdığı için mutlu olduğunu anlatan Hakan Şükür, “Kayseri Erciyesspor iyi bir takım. Ligin üst sıralarında olmasını bize karşı oynadığı futbolla bir kez daha kanıtladılar. Biz bu maçta 90 dakika boyunca çok zorlandık. Buna rağmen son dakikada attığımız golle üç puanı almasını bildik. Bu maçta iki gol attığım için de çok mutluyum. Çünkü attığım gollerin takımımıza üç puan kazındırması beni daha da çok sevindirdi. İnşallah bundan sonra gollerimin devamı gelecek.” açıklamasını yaptı. Geçen sezon şampiyonluğu büyük bir şanssızlıkla kaybettiklerini ifade eden tecrübeli futbolcu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Takım olarak sezona çok iyi bir başlangıç yaptık. 9 maçta 25 puan inanılmaz bir istatistik. Her hafta kazanmak bize büyük bir moral verdi. Ayrıca geçen sezon olmayan şans bu sezon yanımızda. Üç maçta 90. dakikada gol atmak takıma ayrı bir hava verdi.”

Hakan Şükür, Ramazan’da oruç tutan oyuncuların etkilenmesinin normal olduğunu belirterek, “Çünkü artık havalar daha sıcak ve futbolda da mücadele her geçen yıl biraz daha artıyor. Bu sezon maçlara üç gün kala oruç tutmuyoruz. Ancak oruç değiliz diye de öyle rahat rahat yiyip içmiyoruz. Örneğin ben Kayserispor maçında Boazizi, oruçlu olduğu için maç boyunca hiç su içmedim. Ona saygımdan devre arasında gerekli su ihtiyacımı karşıladım.” ifadesini kullandı.

Hakan Şükür, konuşmasını Milli Takım’ın Almanya'ya gideceğine inandığını ifade ederek, şöyle tamamladı: “Fatih Terim'le Milli Takım çok iyi bir hava yakaladı. Üç maçta istediğimiz puanları alarak play-of oynamaya hak kazandık. Bence bu başarımızda başarılı performansımızın yanında Türk halkının dualarının da önemli bir yeri var. Şimdi tek hedefimiz İsviçre'yi geçip, Almanya'ya gitmek. Bunun için de inşallah İsviçre'yi eleyeceğimize inanıyorum.”

/Hacı Hasdemir  - Zaman

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:52

İLGİLİ HABERLER