Spor
  • 13.1.2014 00:17

Hakem Barış Şimşek düdüğünü asabilir

Kasımpaşa ile Beşiktaş arasında oynanan ve Donk'un ceza sahasında ikinci bir topla oyuna müdahale etmesiyle skandala dönen maç, Barış Şimşek'i de bitirdi.

Kasımpaşa ile Beşiktaş arasında oynanan ve Donk'un ceza sahasında ikinci bir topla oyuna müdahale etmesiyle skandala dönen maç, Barış Şimşek'i de bitirdi. Daha önce ülkemizde birçok hakem hatası yaşanmış ancak uzun zamandır Süper Lig'de bir karşılaşmanın kural hatası kararıyla baştan oynanması gündeme gelmemişti. İşin asıl kritik yanı ise maç günü MHK'nin daha futbolcuların teri bile soğumadan maçın tekrarı gibi bir durumun söz konusu olmadığı hatta kural hatasının da yapılmadığı açıklamasıydı.

Uzun süredir tartışılan hatta iki takımın teknik adamlarının bile görüş ayrılığına düştüğü 'Donk' vakasının sonucu bugün çıktı. Kasımpaşa ile Beşiktaş arasındaki maç sıfırdan oynanacak. Ancak dosya sadece alınan bu kararla kapatılmayacak. Özellikle MHK ile Türkiye Futbol federasyonu arasında gerginlik yaşanması hatta istifaların gelmesi bekleniyor. Çünkü Merkez Hakem Komitesi, uzun süre kural hatası yok kararının arkasında durmuş ve Barış Şimşek'i desteklemişti. Ancak bugün alınan kararın ardından durum değişti. Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, oy çokluğu ile MHK'nin kararının karşısında oldu.

Yönetim kurulunun toplantısında sadece maç tekrarı kararı alınmadı. Merkez Hakem Komitesi'nin karşılaşma sonlarında açıklama yapmasına kısıtlama getirilecek. Daha önce de Ali Aydın'ın hakemliği bırakması, Kuddusi Müftüoğlu'nun da kokartını bırakmasına sebep olan vakalarda oluduğu gibi Barış Şimşek de uzun süre düdük asacak. Sezon sonuna kadar maç verilmeyecek olan Barış Şimşek'in önümüzdeki yıl maç alabilme olasılığı ise sezon başında yapılacak olan değerlendirmelere kalacak.

 

Eurosport Türkiye

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:32

İLGİLİ HABERLER