Spor
  • 20.10.2021 10:25

Hakem hataları sonrası yeni model için zirve...

TFF, Kulüpler Birliği ve MHK bugün 15.00’te Riva'da buluşuyor. Kulüpler Birliği Vakfı kalın bir dosya ile toplanıyor. Hakemlerle ilgili sorunları kökten çözebilmek için kurulan sistem tanıtılacak. Hakem atamalarından, kurulların seçimine kadar çok sayıda kritik başlık üzerinde durulacak. Kulüpler Birliği, TFF'den bu konuda yetki paylaşımı istiyor.

Hakem tartışmaları her hafta gündemi meşgul ederken, Kulüpler Birliği de köklü bir değişim için düğmeye bastı.

Sabah'ın haberine göre; Kulüpler Birliği Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Başkan Yardımcısı Ali Koç, MHK çalıştayını yürüten Fatih Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma ve alt lig temsilcisi ile bugün saat 15.00'te Riva'da bir araya geliyor.

Toplantıya TFF ve MHK yetkililerinin de katılması bekleniyor. Hakemlik müessesesinin köklü bir değişime gitmesi için yapılması gerekenler, uygulanacak yeni yol haritası ve eğitimlerle ilgili sistem değişikliğinin ön planda tutulacağı bir toplantı gerçekleştirilecek.

LA LİGA MODELİ GELİYOR

Kulüpler Birliği, özellikle İspanya'da uygulanan hakem atama modelinin Türkiye'de de kullanılması için yaptığı çalışmaları tamamlandı. İspanya'daki hakem atamalarında kullanılan yapay zeka modelini hazırlayan şirketle anlaşarak Türkiye'ye özel bir yazılım yaptırıldı.

Hazırlanan program da bu toplantıda sunulacak. Yeni yazılımda; hakem atamaları, hakemlerin son iki yıldaki performansının not ortalaması ve hangi maçlarda nasıl performans ortaya koyduğunun detayları yer alacak.

Güncellenme Tarihi : 20.10.2021 10:26

İLGİLİ HABERLER