Spor
  • 25.10.2005 02:43

HAKEM SELÇUK DERELİ : HASAN ŞAŞ ANAMA AVRADIMA KÜFRETTİ

Sarı kırmızılı futbolcu, hakeme kesinlikle küfür etmediğini söylerken, yöneticileri de kendisine destek verdi. MHK Başkanı Özerten ise, hakemine sahip çıkıp, ‘Hasan Şaş’ın hakeme yönelik küfrü yadsınamaz bir gerçektir’ dedi.

GALATASARAY-Denizlispor maçının hakemi Selçuk Dereli’nin, karşılaşma ile ilgili raporuna, ‘Hasan Şaş, yüzümüze ana avrat küfür etti’ diye yazması, ortalığı karıştırdı. Bu rapor nedeniyle 2 maç ceza alması beklenen Hasan Şaş, hakem Dereli’ye kesinlikle küfür etmediğini söylerken, maç sonrası kendisi ile beraber olan Galatasaraylı yöneticiler, ‘İsyan vardı ama küfür yoktu’ dedi. Buna karşın Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Ufuk Özerten, hakem Selçuk Dereli’nin raporunun doğru olduğunu savunup, ‘Hasan Şaş küfür etti, kimse inkar etmesin’ açıklamasını yaptı. Maçın gözlemcisinin hakem Selçuk Dereli’ye 7.8 puan vermesi de tartışılan bir başka konu oldu. Tarafların görüşleri şöyle:

HASAN Şaş, hakem Selçuk Dereli’ye maçtan sonra itiraz ettiğini, ancak ağzından kötü bir söz çıkmadığını söyledi. Şaş, ‘Ben hakeme itiraz ettim ama hiçbir zaman terbiye sınırlarının dışına çıkmadım. İstediğiniz şeyin üzerine yemin edebilirim. Bu konuda gerekirse Ankara’ya kadar gidip hakkımı savunacağım. Soyunma odasında sadece elimdeki su şişesini fırlattım. Koridorda asla hakeme bir hakaretim olmadı’ diye konuştu.

MHK Başkanı Ufuk Özerten, Hasan Şaş’ın hakemlere küfür ettiğinin doğru olduğunu belirterek, ‘Küfürler hakemler ve maçın temsilcisi tarafından duyulmuştur. Yaşanan küfür olayı yadsınamaz bir gerçektir ve hiç kimse de inkar yoluna gitmesin. Çünkü hiçbir hakemimiz olmayan bir şeyi, yalan bir şeyi yazmaz. Olay koridorda, hakem soyunma odasının orada olmuştur’ dedi. Özerten, Dereli’ye verilen 7.8 puanı düşük bulduğunu da vurgulayarak, ‘7.8 fena bir puan değil. Çok daha iyi olmalıydı’ ifadesini kullandı.

SARI kırmızılı kulübün yöneticilerinden Fatih Gökşen, Hasan Şaş’ın hakem Selçuk Dereli’ye kesinlikle küfür etmediğini belirterek şunları söyledi:

‘Soyunma odasına gidene kadar Hasan’ın yanında ben vardım. Hakem, ‘Hasan koridorda küfür etti’ diye yalan söylemesin. Böyle bir şey kesinlikle olmadı. Ne koridorda, ne de dışarda hakeme en ufak bir taciz veya küfür olmadı. Yukarıda Allah var. Yalan söyleyeni Allah çarpar. Hakem Selçuk Dereli yanlış yapıyor. Olmayan bir şeyi raporuna yazmasın. Elini vicdanına koysun, gerçekleri söylesin.’

Gökşen, Dereli
’nin 7.8 puan alması konusunda da, ‘Selçuk Dereli, maçın kaderini etkileyecek önemli bir yanlış yapmadı ama sahada eyyamcılık yaptı. Takdir haklarını hep rakipten yana kullandı’ yorumunu yaptı.

G.SARAY Kulübü Sportif Direktörü Bülent Tulun, konu ile ilgili olarak, ‘Hasan maçtan sonra hakeme itiraz etti, ancak isyanı hiçbir zaman küfür boyutuna ulaşmadı. Hakemlerin bulunduğu oda ile bizim soyunma odası arasında 100 metre fark vardı. Hasan koridorda küfür etmiş olsa bile Selçuk Dereli’nin duyması imkansızdı. Kaldı ki, Hasan zaten küfür etmedi’ diye konuştu.

Tulun, gözlemcinin Dereli’ye 7.8 puan vermesini de eleştirerek, ‘Bu Merkez Hakem Kurulu’nu tebrik ediyoruz! Herhalde biz ve 70 milyon insan başka bir maç seyrettik. Merkez Hakem Kurulu’nda kimse bizimle aynı görüşü savunmuyor herhalde. Bu şartlarda işimiz çok zor’ dedi.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:49

İLGİLİ HABERLER