Spor
  • 30.5.2013 00:44

Hakemler oynadı, teknik direktörler yönetti

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemicleri Derneği Ankara Şubesi tarafından hakemlar arasında gerçekleştirilen futbol turnuvasında, teknik direktörler Mesut Bakkal, Celal Kıbrızlı, Osman Özdemir ve Serhat Güller düdük çaldı.

Bakkal, karşılaşma öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, organizasyona katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Yıllardan bu yana hep hakemler bizim maçımızı yönetti, şimdi ise biz onların maçını yönetiyoruz" dedi.

Bir gazetecinin, "Maçta size yönelik itiraz olur mu?" sorusuna Bakkal, gülerek "Mümkün değil, hemen atarım. Şimdi onlara hakemliği öğreteceğim. Yürekli maç yönetirim" yanıtını verdi.

Hakem Özgüç Türkalp ise futbola ne kadar susadıklarını turnuvayla gösterdiklerini belirterek, "Teknik direktörler hakem gibi, hakemler de futbolcu gibi düşünsün, herkes empati yaspın istedik. İletişim kurulmadığı zaman işler kötüye gidiyor" diye konuştu.

Mustafa İlker Coşkun da hem hakem camiasıyla hem de teknik adamlarla kaynaşma fırsatı bulduklarına işaret ederek, iki tarafa da empati duygusunu yaşattıkalarını söyledi.

Hakemler açısından 2012-2013 sezonunu değerlendiren Coşkun, "Son dönemde hem yurt içinde hem de yurt dışında  hakem grafiğinin yükseldiğini düşünüyorum. Birtakım hatalar yapmıyor muyuz? Tabii ki yapıyoruz. Bu, insan olmanın doğasından kaynaklanan bir şey. Sahaya çıkan her hakem, kendi kariyeri için en iyisini yapıyor. Güzel bir sezon geçirdik. Bundan sonraki sezonlarda performansımızı artırarak devam edeceğimizi düşünüyorum" ifadesini kullandı.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 14:54

İLGİLİ HABERLER