Spor
  • 17.4.2019 12:37

Hakemlerimizi eğiten Jaap Uilenberg derbinin tartışmalı pozisyonlarını tek tek yorumladı

Maçı statta izleyen UEFA Hakem Kurulu Üyesi ve Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Eğitim Danışmanı Jaap Uilenberg derbinin çok tartışılan pozisyonlarını tek tek değerlendirdi..
Değerlendirdi değerlendirmesine ama çok garip yorumlar yaptı.. Eski hakem ve futbol yorumcularının tamamı Mehmet Topal için kırmızı kart görmeli demişti.. Uilenberk, o pozisyona sarı kart bile verilmemesi gerekitğini sevinarak kartsız geçmesi normal yorumunda bulundu. Fenerbahçe golü öncesi Feghouli'nin hem ayağına basılmasına hem de itilmesine yine Türk otoriteler tartışmasız faul demişti. Jaap Uilenberg bu pozisyonda da faul yok dedi.
Türk hakemlerini eğiten UEFA hakem hocasının bu yorumlarından sonra bizim hakemlerimizin neden kendilerini geliştiremedikleri de belli oldu..

Tek tek açıklandı! Tartışılan derbiye UEFA yorumu...Fenerbahçe - Galatasaray derbisi bitti, tartışması bitmedi....Sarı kırmızılı yönetim, kritik pozisyonlarda kendileri hatalı kararlar verildiğini savunarak faturayı hakem Ali Palabıyık’a kesti ve MHK’ya şikayette bulunmuştu...

Maçı statta izleyen UEFA Hakem Kurulu Üyesi ve Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Eğitim Danışmanı Jaap Uilenberg derbinin çok tartışılan pozisyonlarını tek tek değerlendirdi:

Dakika 18: H.Ali’ye sarı kart verilmemesi yanlış

Dakika 18: H.Ali’ye sarı kart verilmemesi yanlış 

Fenerbahçe yarı alanında Hasan Ali ile Feghouli arasındaki mücadelede Galatasaraylı futbolcu yerde kaldı. Sarı kırmızılılar Hasan Ali’ye sarı kart çıkmasını beklerken, hakem Palabıyık karta gerek görmeyip faul verdi.

Uilenberg’in yorumu:

Uilenberg’in yorumu:

Hakem hata yaptı; Hasan Ali’ye sarı kart göstermesi gerekiyordu.

Dakika 42: Kırmızı kart kararı doğru

Dakika 42: Kırmızı kart kararı doğru 

Defansın arkasına atılan topa koşan Diagne, Hasan Ali ile girdiği mücadelede yere düştü. Hasan Ali’ye sarı kart gösteren Palabıyık, VAR’ın uyarısı üzerine pozisyonu inceleyip kırmızı karta hükmetti. F.Bahçeliler ise Diagne’nin kendi kendine takılıp düştüğünü iddia etti.

Uilenberg’in yorumu:

Uilenberg’in yorumu:

Kırmızı kart kararı doğru. Bariz gol şansı olup olmadığına dair VAR incelemesi yapılması takdire şayan.

Dakika 58: Topal’a 2. sarı verilmemesi doğru

Dakika 58: Topal’a 2. sarı verilmemesi doğru 

21. dakikada sarı kart gören Mehmet Topal’ın ayağı Linnes’in göğsüne isabet etti. G.Saraylılar ikinci sarıdan kırmızı kart çıkmasını beklerken, hakem Ali Palabıyık buna gerek görmedi.

Uilenberg’in yorumu:

Uilenberg’in yorumu:

Hakemin kararı doğru. Top kapma mücadelesindeki Mehmet Topal’ın ayağının, kayarak gelen Linnes’e temas etmesi kaçınılmazdı.

Dakika 70: Skrtel’e sarı çıkmaması yanlış

Dakika 70: Fenerbahçe'nin golünün ilk başlangıç noktasında Skrtel’e sarı çıkmaması yanlış 

Skrtel-Onyekuru mücadelesinde yere düşen Galatasaraylı futbolcu ayağını kaldırıp rakibini düşürünce sarı kart gördü. Burada esas sarı kart çıkması gereken kişinin Skrtel olduğunu savundu.

Uilenberg’in yorumu:

Uilenberg’in yorumu:

Hakem burada hatalı karar verdi. İlk faulü yapan futbolcu Skrtel’di, rakibin ayağına bastı. Sarı kart gösterilmesi gerekiyordu.

Dakika 71: Gol öncesi açık faul yok, karar doğru

Dakika 71: Gol öncesi açık faul yok, karar doğru

Orta sahadaki Dirar-Feghouli mücadelesinde G.Saraylı futbolcu yerde kalırken, pozisyonun devamında F.Bahçe’nin golü geldi. Sarı kırmızılılar Dirar’ın Feghouli’nin ayağına bastığını iddia etti.

VAR da Palabıyık’ın kararına uydu.

Uilenberg’in yorumu:

Uilenberg’in yorumu:

Hakemin faul yorumu doğru. VAR’a gidilmemesi de doğru çünkü açık bir faul yok.

 

Faul diyebileceğimiz bir pozisyon değil


 

 

Güncellenme Tarihi : 17.4.2019 12:03

İLGİLİ HABERLER