Gündem
  • 20.9.2019 21:48

Hakim Adnan Oktar'ın adamına öyle bir soru sordu ki..

Oktar savunma yaparken çekilen fotoğrafa suç duyurusu..

Adnan Oktar suç örgütüne ilişkin davanın 4’üncü gününde Oktar, tutuksuz sanıkları ve izleyicileri eliyle selamladı. Sendeleyerek düşme tehlikesi geçiren Oktar, kendisine gülen kediciklere ‘maşallah’ dedi. Mahkeme, Oktar’ın savunması sırasında çekilen ve sosyal medyada yer alan fotoğrafı çeken kişinin belirlenmesi için suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

Adnan Oktar ve grubuna yönelik 226 sanık hakkında açılan davanın görülmesine devam edildi. İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları karşısındaki büyük salonda görülen duruşmada tutuklu sanık Bora Yıldız’ın savunmasının alınmasıyla devam edildi.

“BU SALONDA GENELKURMAY BAŞKANI YARGILANDI”

Adnan Oktar’ın 17-25 Aralık öncesinde FETÖ’ye yönelik ağır eleştirilerde bulunduğunu öne süren Yıldız, “Bu salonda Genelkurmay Başkanı yargılandı. O dönemde Adnan Oktar’ın yaptığı konuşmalar ortadadır. Türkçe Olimpiyatlarında çocukların çıkartılıp şarkılar eşliğinde oynatılmasına karşı çıkmıştır” dedi. Bunun üzerine mahkeme başkanının Türkçe olimpiyatlarındaki çocukların oynatılmasını eleştirirken A9 kanalında kadınların çıplak oynatılmasına ilişkin ne diyeceksiniz demesi üzerine Yıldız, “Çıplak değil dekolte. Onu kabul etmiyorum” demekle yetindi.

Yıldız’ın savunmasında sık sık Adnan Oktar’ın FETÖ aleyhindeki yaptığı konuşmaları anlatması üzerine mahkeme başkanı Yıldız’a, “Dosyada Adnan Oktar’ın FETÖ lehine söylediği sözler de mevcut. Eğer 15 Temmuz başarılı olsa ve yargılansaydınız o zaman da Oktar’ın FETÖ lehine yaptığı açıklamaları mı savunmanızda dile getirecektiniz?” dedi.

 

 

Güncellenme Tarihi : 20.9.2019 22:02

İLGİLİ HABERLER