Gündem
  • 29.5.2006 14:45

HAKİM FETHİ DEDE'Yİ UYARDI

CENGİZ İNOĞLU
İSTANBUL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a hakaret ettiği iddia edilen Mehmet Fethi Dördüncü'nün yargılanmasına başlandı.
Dördüncü'nün hazır bulunduğu duruşma, Başkan Topbaş ve Selami Öztürk'ün bir sonraki celseye katılmaları için ertelendi.
İstanbul 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen ve 78 yaşındaki tutuksuz sanık Mehmet Fethi Dördüncü'nün hazır bulunduğu duruşmaya, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile müşteki Kadir Topbaş katılmadı.
Dördüncü ifadesinde, "Mektuptakileri ben yazdım postaya verdim. İddianamenin varsayımlardan yola çıkılarak hazırlandığını ve gerçek dışı olduğunu düyünüyorum. Ben kimseye hakaret etmedim. Bir hakaret fiili varsa Topbaş 2 kez İstanbul halkına hakaret etmiş, 3 kez de yalan söylemiştir. Bunları açıklamak istiyorum" şeklinde konuştu.
Dördüncü'nün, Başkan Topbaş için 'yalancı' demesi üzerine hakim, ''Burası aleni bir yerdir. 'Yalancı' gibi tabirleri kullanmamamınızı öneririm" dedi. İddianamede kendisine yöneltilen suçlamalara tek tek cevap vereceğini belirten Dördüncü, ''İddianamede, Göztepe'ye cami yapılması hususuna kızdığım yazılmış. Ben ona kızmadım. Mektubumda yazdıklarım tamamen eleştiri sınırında. Hakaret kastım yoktur. Daha önceki dönemlerde de siyasilere eleştiri niteliğinde yazılar yazıp gönderdim" dedi.
Mehmet Fethi Dördüncü'nün avukatı Coşkun Kurt ise "Bu bir dilekçe değil mektuptur. Bu mektup 2 kişiye gönderilmiş olup kanunda yer alan 'İhtilat' unsuru oluşmamıştır. İhtilat olabilmesi için 3 kişiye gönderilmesi gerekmektedir. Bu da gerçekleşmediği için Erdoğan'a yönelik yoklukta hakaret suçu da oluşmamıştır" ifadelerini kullandı. Kurt, "Müvekkilimin Kadir Topbaş'a karşı kastı olmamıştır. Müvekkilim yazdığı ayrı ayrı cümleler bir araya getirtilmiştir. İddianamedeki bu tasarı savcıya aittir. Müvekkilimin kendi bilimsel çalışmasını sunduğu ortadadır. Sayın Topbaş ve Sayın Selami Öztürk'ün tanık olarak dinlenilmesini talep ediyorum" diye konuştu.
Başkan Topbaş ve Öztürk'ün bir sonraki celeseye katılmaları için duruşma ertelendi.
Döndüncü adliye binasından, kendisine destek veren bir grupla birlikte çıktı. Basın mensuplarını sorularını cevaplayan Dördüncü, ''Ben kimseye hakaret etmedim. Hakaret edilecek bir durum da yok. Göztepe Parkı insanların eğlenmek ve hava almak için gittiği bir yerdir. Orada bir caminin lüzumu olmadığını belirttim. Göztepe Parkı'nın etrafında 8-10 tane cami var. Orası insanların gezmesi için kullanılsın diye söyledim. Adaletin verdiği karara boyun eğeceğiz. Ben Türk adaletinin hakimine de savcısına da güvenen bir insanım. Başkalarının yaptığı gibi, Türkiye'deki adaletin vermiş olduğu kararları basıp geçip çiğneylerek İnsan Hakları Mahkemesi'nin kapısının önünde diz çöküp orada, teşbihte hata olmaz kemik bekleyen bir köpek gibi Avrupa kapılarında ben adalet aramam. Olumlu veya olumsuz. Ben Türk adaletine kendimi bağışlamış bir insanım. Onların vereceği her türlü kararı saygı ve hürmetle karşılarım" dedi.
İddianamede, Dördüncü'nün eleştiri sınırını aşıp hakaret ettiği ve bu şekilde kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret suçlarını işlediği gerekçesiyle yargılanması isteniyor. Dördüncü'nün TCK 125/1, 125/3-a maddelerinin iki kez uygulanması suretiyle 6 aydan 4 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep ediliyor.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 05:08

İLGİLİ HABERLER