Gündem
  • 29.5.2006 20:35

HAKİM VE SAVCILARA İYİLEŞTİRME

ANKARA - Hükümet Sözcüsü ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek, hakim ve savcıların özlük haklarında iyileştirme öngören yasa tasarısının Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldığını bildirdi. 
Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada,  imzaya açılan tasarı ile hakim ve savcıların özlük haklarında iyileştirme öngörüldüğünü ifade ederek, iki eksik imza bulunduğunu, bunların da hafta içinde tamamlanacağını, daha sonra tasarının TBMM'ye sevk edileceğini söyledi. 
''2802 Sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu'nda Değişiklik Öngören Kanun Tasarısı'' ile hakim ve savcıların özlük haklarında iyileştirme yapan bu tasarının, bu hafta tekrar yasalaşmasını ümit ettikleri Sosyal Güvenlik Yasası'na paralel olduğunu bildiren Çiçek, ''Bu tasarı, kanunlaştığı takdirde, hakim ve savcılarımızın özlük haklarında belli ölçülerde bir iyileştirme meydana getirilmiş olacak. Meclis'e sevkine karar verilmiştir, bu hafta büyük ihtimalle TBMM'ye sevkedilmiş olacak'' dedi.  
Bir gazetecinin ''Danıştay'a saldırının ardından Başbakan Erdoğan, çete değerlendirmesi yaptı. Siz ve İçişleri Bakanı böyle bir tanım yapmadınız. Hükümette bir kafa karışıklığı mı var?'' sorusuna Çiçek, ''Bizde kafa karışıklığı yok. İşlenmiş bir suç var. Suçla ilgili bir konu söz konusu olduğunda hukuki kavramları kullanmaya gayret ediyoruz. Çete ne anlama gelir, örgüt ne anlama gelir, bu bizim ceza hukukumuzda tanımlanmıştır'' yanıtını verdi. Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 05:07

İLGİLİ HABERLER