Asayiş
  • 9.9.2013 15:24

Hakimden oğlunu baltayla öldüren anneye...

SANCAKTEPE'de 11 yaşındaki oğlu Yiğit Hüseyin Kılınç'ın başına balta vurarak öldüren Serengül Kılınç'ın, ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü.

"EN YAPTIĞIMI BİLMİYORUM"

'Kasten adam öldürme' suçunu canavarca hisle öldürme ve altsoydan birine karşı işlendiği gerekçesiyle Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'ndaki Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Kılıç, avukatı Mustafa Taylan Savran ve müşteki Veli Kılınç katıldı. 36 yaşındaki 2 çocuk annesi Kılınç, Mahkeme Başkanı İbrahim Balık'ın, "Oğlunu öldürdün mü? Neden öldürdün?" sorusuna eşiyle kavga etmesi ve eşinin kendisinden ayrılmak istemesini gerekçe gösterdi. Eşi Veli Kılınç'ın kendisine baskı yaptığını söyleyen sanık Serengül Kılınç, "Benden boşanacaksın, diyordu. Ne yapıp ne yapmadığımı bilmiyorum. Eşim bana bıçak çekmişti. Devamlı tartışıyorduk. Eve erkek getirip, onlarla beraber olmamı istiyordu. Olay gecesi de kavga etmiştik. Sabah olunca 06.00'da eşim, 07.00'de de büyük oğlum işe gitti" dedi.

 

MAHKEME BAŞKANI: ÇOCUKTAN NE İSTEDİN?

Mahkeme Başkanı Balık'ın "Çocuktan ne istedin?" şeklindeki sorusu üzerine Kılınç, "Bana baskı yapıyordu. Tokat atıp gitti evden. Sinirden ne yaptığımı bilemedim, kendimi kaybettim" diye konuştu. Psikolojik rahatsızlıkları olduğunu da belirten Serengül Kılınç, annesinin depresyon ilaçlarından kullandığını da söyledi. Serengül Kılınç'ın avukatı Mustafa Taylan Savran ise, sanığın buhran geçirmesi sonucu suçu işlediğini iddia ederek, Adli Tıp Kurumu'ndan olay anında akli dengesinin yerinde olup olmadığına dair rapor alınmasını talep etti. Savran ayrıca, Kılınç'ın pişman olduğunu belirterek delillerin toplanmış olduğuna değindi ve müvekkilinin tahliye edilmesini istedi.

EŞİNDEN ŞİKAYETÇİ OLDU

Duruşmada söz alan Serengül Kılınç'ın eşi Veli Kılınç, eşinin kendisini aldattığını öne sürdü ve Serengül Kılınç'ın bir kişiyle telefon görüşmesini duyduğu için ayrılmak istediğini belirtti. Olay sabahı işe gitmek için evden çıktığını ifade eden Veli Kılınç, "Rahatsız olduğum için işten izin alıp eve geldim. Kapıyı kimse açmadı. Komşunun çatısından bizim evin çatısına geçtim ve oğlumun tuvalette ölmüş olduğunu gördüm. Eşim de mutfakta tüpü açmış yatıyordu ama baygın değildi. Kendisinden şikayetçiyim, mücadele edeceğim" dedi.

ADLİ TIP KURUMU AKIL SAĞLIĞI KONUSUNDA RAPOR VERECEK

Mahkeme heyeti, Serengül Kılınç'ın Adli Tıp Kurumu'na sevk edilerek, suç tarihinde akıl sağlığı yada akıl zayıflığı olup olmadığı konusunda rapor aldırılmasına karar verdi. Mevcut delil durumu ve sanığın kaçma şüphesini gerekçe gösteren mahkeme, Kılınç'ın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

OĞLU ODADA UYURKEN

Geçtiğimiz Mart ayında Sancaktepe'de bir apartmanda gerçekleşen olayda, 11 yaşındaki 5. Sınıf öğrencisi oğlu Yiğit Hüseyin Kılınç'ın başına balta vurarak öldüren Serengül Kılınç, poliste susma hakkını kullandı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edilen Kılınç, savcılık ifadesinin ardından tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi. Çıkarıldığı nöbetçi mahkemece suçunu itiraf eden Kılınç, eşiyle sorunlar yaşadığı gerekçesiyle oğlunu öldürdüğünü söyledi. Sabah 06.00 sıralarında büyük oğlu ve eşinin işe gittiğini ileri süren Serengül Kılınç, baltayla öldürdüğü oğlu Yiğit Hüseyin Kılınç'ın odasına girerek odada bulunan baltayla uyuyan oğlu Hüseyin'in kafasına 5 veya 6 kez vurduğunu ve oğlundan hırıltılar gelmeye başladığını anlattı.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS CEZASI

Öz oğlu Hüseyin'i bulunduğu odadan banyoya getirdiğini ifade eden Kılınç, oğlunu boyun kısmı tuvalete gelecek şekilde bıraktığını belirtti. Burada önce baltayla boynuna vurduğunu ardından da tırtıklı bıçakla boynunu kestiğini belirten Kılınç, bu olaya eşinin kendisinden ayrılmak istemesinin neden olduğunu ifade ederek pişman olduğunu söyledi. Serengül Kılınç hakkında, 'Kasten adam öldürme' suçunu canavarca hisle öldürme ve altsoydan birine karşı işlendiği gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:10

İLGİLİ HABERLER