Yaşam
  • 8.10.2005 00:10

HAKKARİ MÜFTÜSÜ :"ERKEN OKUNAN EZANLA BİRLİKTE ORUÇLARINI AÇAN VATANDAŞLAR, KAZA YAPARAK BİR GÜN ORUÇ TUTACAK"

NEVZAT TAŞ
HAKKARİ (İHA) - Hakkari'de bu akşam ezanın 4 dakika önce okunması yüzünden binlerce vatandaş oruçlarını erken açarken, İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu bütün vatandaşların bir günlük oruçlarını kaza etmeleri gerektiğini söyledi.

Durumu İHA muhabirinden öğrenen Hakkari İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu, Hacı Sait Camii'ne kurulan kablosuz merkezi sistemle okunan ve 38 camide bulunan alıcılar vasıtasıyla aktarılan ezana uyan ve oruçlarını erken açan vatandaşların bir gün kaza orucu tutmaları gerektiği belirterek, "Kesin olarak 4 dakika ezan erken okunmuşsa oruçlarını açan vatandaşların bir gün kaza yapması gerekir. Ancak camilerde verdiğim vaazlarda Müslümanların sadece bizim ezanımıza bakmayacaklarını, iftar ve imsak saatini de bilmenin farz olduğunu söylemiştim. Oruçlarını açanlar ramazan ayından sonra bugünü kaza yapmaları lazım. Ancak saatine bakıp da ezan erken okundu diyerek iftarlarını açmayanlar için ise sorun yok" dedi.


İHA muhabirinin bundan sonra bir önlem alacak mısınız? sorusuna ise Mustafa Kolukısaoğlu, hemen bir toplantı yaparak bu konuyu ele alacaklarını belirterek, "Ezan okunan minarenin kapısına yazı yazıp saate iyice bakılmasını sağlayacağız. İftar ve imsak saatine hepimizin dikkat etmesi lazım. Bugün ezanın erken okunduğu tespit olunduğuna göre, camiden de ilan ederek, vatandaşların bir gün kaza yapmalarını isteyeceğiz. Ne yapalım, kul hatasız olmaz. Oruçlarını açanların kesinlikle kaza yapmaları lazım" şeklinde konuştu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:57

İLGİLİ HABERLER