Asayiş
  • 9.6.2014 15:03

Hakkari yine karıştı

Sessiz biten yürüyüş ardından kent merkezindeki bir lokantaya molotof kokteyli ve taşlarla saldıran gösterici gruba polis tazyikli su ve göz yaşartıcı bomba atarak müdahalede bulundu.

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde 2 kişinin ölümü ile sonuçlanan olay Hakkari'de BDP tarafından yapılan yürüyüşle protesto edildi. BDP il binası önünde bir araya gelen ve aralarında Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu, BDP il eş başkanları Mustafa Miras Çallı, Mehtap Daştan Demirer, STK Temsilcilerinin de bulunduğu yaklaşık 2 bin kişi ellerindeki pankartlarla yürüyüşe geçti. Cumhuriyet Caddesi'nden, Altay Caddesine oradan da Bulvar Caddesi'ne geçen grup basın açıklamasının yapılacağı Belediye binası önüne geldi.

Grubun geçtiği güzergahta polis geniş güvenlik önlemi aldı. Şenler kavşağında güvenliği sağlayan bir polis memurunun yanlışlıkla attığı gaz bombası arkadaşının kafasına isabet etti. Burada Lice'de hayatını kaybedenler için yapılan 1 dakikalık saygı duruşu ardından açıklama yapan BDP Hakkari Merkez ilçe Başkanı Halit Soydan, Abdullah Öcalan tarafından başlatılan 'Barış süreci' ile birlikte 1.5 yıldır ülkede huzur ve güven havasının estiğini belirtti. Soydan, şöyle dedi:

"Kürt Halk önderi Sayın Öcalan'ın başlattığı barış sürecine devlet ve AKP hükümeti ısrarla karakol yaparak cevap veriyor. Buradan Başbakan Erdoğan'a sesleniyorum. Sizler Kürtleri gariban olduğunu zannediyorsanız yanılıyorsunuz. Bugüne kadar Kürtler kendi mücadeleleriyle buraya geldi. Bundan sonra da siz Kürtler'i asla bu mücadelelerinden vazgeçiremezsiniz. Kürtler'in bu barış eline cevap verin. Hakkari halkı olarak Lice halkının yanındayız ve onların gürlerdir başlatmış olduğu bu sürece destek verdiğimizi buradan belirtmek istiyoruz."

LOKANTAYA MOLOTOF KOKTEYLİ

Yapılan basını açıklamanın ardından bir grup gösterici , aynı cadde üzerinde bulunan bir lokantanın camlarına taş ve molotof kokteylleri attı. OSevk edilen polisler de basın açıklamasına katılanların üzerine gaz bombası atınca BDP Hakkari il Başkanı Mustafa Miraz Çallı, Güvenlik Şube Müdürüne polislerin çekilmesini isteyerek, tartıştı. Polisler, olayları takip eden bir Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabirinin basın kartını alınca, tartışma büyüdü. Tartışma, Güvenlik Şube Müdürü'nün devreye girmesi ile sona erdi.

Yapılan tartışmanın ardından olaylar kent merkezindeki Cumhuriyet ve Çevre Yolu Caddesine de sıçradı. Taş atan göstericilere polis gaz bombası ve basınçlı su ile dağıttı
Behçet DALMAZ/HAKKARİ, (DHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:21

İLGİLİ HABERLER