Spor
  • 2.8.2009 02:51

HALDUN ÜSTÜNEL'DEN BİR TRANSFER MÜJDESİ DAHA!..

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde düzenlenen imza törenine Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri Haldun Üstünel ve Murat Yalçındağ ile Galatasaray'ın eski futbolcusu ve eski teknik direktörlerinden Coşkun Özarı da katıldı. Bu sene başlatılan yeni uygulama ile Elano Blumer'e bu sezon giyeceği 9 numaralı Galatasaray formasını Coşkun Özarı verdi.

İmza töreninde bir konuşan Haldun Üstünel, Elano transferinin bir ekip çalışmasının ürünü olduğunu belirterek, "Bu transferler Galatasaray Yönetim Kurulu'nun gücüdür. Elano, futbolunun yanı sıra karakteri ve duruşuyla bizi etkiledi. Galatasaray'ın büyüklüğünü bilerek geldi. Bu mutluluğu sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu transferler tamamıyla bir ekip çalışması. Başta Adnan Polat olmak üzere yönetim kurulu üyelerimizin katkısı çok büyük. Bu transferi sadece bana mal etmenin doğru olmadığını düşünüyorum. 

Bu transferin gücünü Galatasaray yönetiminden almaktayız ve almaya da devam edeceğiz" dedi. Yeni bir transfer için akıllarında bir mevki olduğunu ifade eden Üstünel, "Hocamızla da bu konu hakkında konuşuyoruz. Önümüzdeki hafta nihai değerlendirme yapacağız ve transfere ya devam ya tamam diyeceğiz. Her zaman söylüyorum önceliğimiz Galatasaray. Bizler gelip geçiciyiz. Bu transferler ekip çalışması ve yönetim kurulunun gücüdür. Bu herkesin başarısıdır. Biz yaptığımız transferleri menfaatlerimiz doğrultusunda yapıyoruz. Galatasaray'ın mali geleceğini riske atmadan transfer yapıyoruz. Futbol yatırımı olarak da Galatasaray'a uzun vadede faydası olacak futbolcuları kadromuza kattığımızı düşünüyorum. En büyük temennimiz Galatasaray'ı koyduğumuz çıtanın üzerine çıkarmaktadır. Tabii ki hedefimiz Şampiyonlar Ligi'dir" ifadelerini kullandı.

Daha sonra söz alan eski futbolcu Coşkun Özarı da, "İnsan çocukluğundan beri sarı kırmızı renklere aşık olursa, bugünkü Galatasaray'ın son durumundan gurur duymamak mümkün değil. Hele bu seneki transferlerden mutlu olmamak mümkün değil. Davet ettiler, seve seve geldim. Galatasaray'a olan borcumuzu ödememiz mümkün değil. Bu senenin en flaş transferini yapmış bulunuyoruz. Bu yıl transferde çok başarılı işler oldu, bunun semeresini göreceğiz zamanla. Bir söz vardır; evvela iyi insan olacak, sonra iyi futbolcu. Elano, zaten çok iyi futbolcu, dilerim ki bu sözüme de uygun çıksın. Haldun Üstünel'e Galatasaraylılar adına teşekkür ediyorum. Bu işte emeği geçen herkese, Başkan Adnan Polat olmak üzere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından basın mensupların sorularını yanıtlayan yeni transfer Elano Blumer, şunları söyledi:

"Öncelikle Haldun beye teşekkür ediyorum. Galatasaray'ın büyüklüğü tartışılmaz. Böyle büyük bir kulübe geldiğim için çok mutluyum. Rijkaard'ın burada çalışması da buraya gelmemde etkili oldu. Bana gösterilen ilgiden çok memnunum. Kulüp hakkında çok fazla konuşmaya gerek yok. Tarihi başarılarla dolu bir kulüp. İstanbul'la ilgili de bilgiler aldım. İlk izlenimim gayet olumlu ve çok memnunum. Lucescu ile konuştum ve bana çok olumlu şeyler söyledi. Galatasaray'ın tarihinde yer alan Brezilyalılar Taffarel ve Capone ile de konuştum ve onlar da gayet olumlu şeyler söylediler. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum"

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:59

İLGİLİ HABERLER