Halep ve İdlib'de 10 günde 1.200 rejim askeri öldürüldü

••1 dk okuma
Halep ve İdlib'de 10 günde 1.200 rejim askeri öldürüldü

Hızlı Özet

“Son 3 gün içerisinde rejimin verdiği kayıpların sayısı ise en az 500 olarak ifade edildi.”






Esad ve İran'dan gelen milisleri 10 günde görülmedik sayıda kayıp verdi...“İdlib ve Halep’teki çatışmalarda 10 günde 1200 rejim askeri öldü”



Rusya ve İran destekli Esed rejimi güçlerinin, bölgede yaşanan çatışmalarda son 10 gün içerisinde 1200 askeri öldürüldü.



“İdlib ve Halep’teki çatışmalarda 10 günde 1200 rejim askeri öldü”



Rusya ve İran destekli Esed rejimi güçlerinin bölgede yaşanan çatışmalarda son üç gün içerisinde 500 mensubunu kaybettiği ifade ediliyor.



Esed rejiminin İdlib ve Halep'i kontrol altına almak istediği, bu sebeple de sahada vereceği kayıpları dikkate almadan ilerleme çabasında olduğu biliniyordu.



Suriye'de faaliyet gösteren muhalif gruplardan Tahrir el Şam Heyeti'ne (HTŞ) bağlı İba Ajansı, rejim güçlerinin verdiği kayıplara dair son bilgileri sosyal medyada paylaştı.



Buna göre rejim güçleri son 9 gün içerisinde 1200'den fazla kayıp verdi.



Son 3 gün içerisinde rejimin verdiği kayıpların sayısı ise en az 500 olarak ifade edildi.



Rusya ve İran destekli güçler 2019 yılının Aralık ayında İdlib ve Halep kırsallarında Suriyeli muhaliflere karşı karadan ve havadan kapsamlı bir saldırıya başlamıştı.



Bu saldırıda rejim güçleri muhaliflere karşı ilerleme sağlasa da askeri yönden oldukça ağır kayıplar vermişti.



Kaynak: Mepa News




Bu haber 488 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Netanyahu şok oldu! BM'deki Konuşması sırasında ülkeler salonu terk ettiler
Gündem

Netanyahu şok oldu! BM'deki Konuşması sırasında ülkeler salonu terk ettiler

Netanyahu konuşmasına başlarken, "Eğer bu salondan henüz ayrılmamış başka ahlaki korkaklar varsa, lütfen şimdi ayrılsınlar," dedi.

Habervitrini9263 Görüntüleme
Şener Üşümezsoy’dan Şanlıurfa depremi sonrası açıklama!
Gündem

Şener Üşümezsoy’dan Şanlıurfa depremi sonrası açıklama!

Şanlıurfa’da meydana gelen 5,4 büyüklüğündeki depremin ardından TGRT Haber'de konuşan Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Doğu Anadolu Fay Sistemi’ndeki hareketliliği değerlendirdi. Üşümezsoy, Lice Fayı’na dikkat çekerken Bozova ve çevresindeki yan fayların ana fay ölçüsünde büyük bir deprem üretmesini beklemediğini söyledi.

Habervitrini9896 Görüntüleme
Erdoğan’dan “fon krizi” açıklaması: Sorumlu kim varsa hesap sorulacak
Gündem

Erdoğan’dan “fon krizi” açıklaması: Sorumlu kim varsa hesap sorulacak

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, kamuoyunda “fon krizi” olarak bilinen soruşturmaya ilişkin, “Sorumluluğu olan kim varsa, bunlardan hukuk önünde hesap sorulacaktır” dedi. Sorunun belli sayıda fonla sınırlı olduğunu belirten Erdoğan, sürecin şeffaf ve hassas yürütülmesi talimatını verdiğini açıkladı. Erdoğan, benzer bir durumun tekrarlanmaması için gerekli hukuki ve idari düzenlemelerin hayata geçirileceğini söyledi.

Habervitrini12686 Görüntüleme
Mansur Yavaş’ın istifasında etkisi olan Müslüm Sarı’dan yeni açıklama
Gündem

Mansur Yavaş’ın istifasında etkisi olan Müslüm Sarı’dan yeni açıklama

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın CHP’den istifasında kilit rol oynadığı öne sürülen Parti Sözcüsü Müslim Sarı, MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Yavaş’ın istifa kararına ilişkin soruyu cevaplayan Sarı, "Bu konuyla ilgili değerlendirme yapmak istemem” dedi. Sarı, belediye başkanlarının bağımsız olarak yollarına devam edebileceğini belirterek, “Bu konu onları ilgilendirir, onların vereceği bir karardır. Kendilerine sorun, muhatapları kendileri" ifadelerini kullandı.

Habervitrini14520 Görüntüleme