Asayiş
  • 18.10.2008 00:08

HALEP'TE YANGIN: 8 ÖLÜ, 12 YARALI

MEHMET ALİ DAĞ
HALEP  - Suriye'nin Halep kentinde bir mağazada elektrik kontağından çıkan yangında 8 kişi öldü, 12 kişi yaralandı.
Edinilen bilgiye göre, saat 15.00 sıralarında Suriye'nin en büyük kenti Halep'te Çin malları satan bir alışveriş merkezinde elektrik kontağından yangın çıktı. Halep Ticaret Odası ve 2 otele yakın olan olay yerine çok sayıda itfaiye aracı, ambulans ve güvenlik görevlisi sevk edildi. Yangının büyük olduğunun bildirilmesi üzerine çevre illerden itfaiye ekipleri ve arama-kurtarma ekipleri de bölgeye gönderildi. Çevrede toplanan yüzlerce kişi yangını korkulu gözlerle izlerken, yangını cep telefonuna kayıt
etmeleri dikkat çekti. Çevrede toplananları zaman zaman cop kullanarak dağıtan polis, olay yerinde geniş güvenlik önlemi aldı. 4 saatte kontrol altına alınan yangında mağazada çalışanlar ile alışveriş için gelen vatandaşlardan 8'i öldü, 12 kişi ise yaralandı. 8 itfaiye eri de dumandan etkilendi. Yapılan incelemede yangının elektrik kontağından çıktığı belirlendi.
Suriye Tarım Bakanı Dr. Adel Safar, Halep Valisi Dr. Tamer El-Hacce ve yetkililer, olay yerine gelerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bugün Suriye'de resmi tatil olması nedeniyle mağazanın fazla kalabalık olmadığı öğrenildi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:17

İLGİLİ HABERLER