Gündem
  • 31.10.2017 08:40

Halil İbrahim Sınır kapısını Bağdat'a devrediyoruz

Halil İbrahim sınır kapısı Irak yönetimine teslim ediliyor

Habur Sınır kapısının karşısında bulunan peşmergenin kontrolündeki Halil İbrahim sınır kapısının devir teslim töreni gerçekleştiriliyor.

Habur Sınır kapısının karşısında bulunan peşmergenin kontrolündeki Halil İbrahim sınır kapısı Irak  merkezi yönetimine teslim ediliyor.

Devir teslim töreninde Irak Genelkurmay Başkanı ve 2. Ordu Komutanı hazır bulunuyor.

Halil İbrahim sınır kapısı Irak yönetimine teslim ediliyor

HALİL İBRAHİM DEVREDİLİYOR

Peşmerge kontroünde bulunan Halil İbrahim sınır kapısında bu sabah Irak ve Türk ordularının ortak çıkartması vardı. 44 gündür tatbikat gerçekleştiren iki birlik bu sabah saatlerinde Halil İbsahim sınır kapısından sirenler ve zırhlı araçlarla geçiş yaptılar.

Halil İbrahim sınır kapısı Irak yönetimine teslim ediliyor

Irak Özel kuvvetleri ile 28. Komando Piyade tugayı sınırdaki geçişin ardından Peşmergeden kapının alınması için beklemeye başladı. Peşmerge'nin de direnmeden Halil İbrahim sınır kapısını Bağdat yönetimine bağlı askerlere teslim ettiği bildirildi.

HALİL İBRAHİM'DE GÖVDE GÖSTERİSİ

44 gündür Habur bölgesinde Türk ve Irak kuvvetlerinin gerçekleştirdiği ortak tatbikatın ardından bugün Halil İbrahim'e çıkartma yapıldı. İki askeri birlik sabah saatlerinde sınır kapısına girerken içtimalarını burada gerçekleştirdiler. Zırhlı araçlar ve çalan sirenler ile bölgeye gelen kuvvetler Peşmerge'ye karşı gövde gösterisi yaptı.

BAĞDAT'IN SINIRLARI BOŞALTMA TALEBİ

Bağdat yönetimi tüm sınır kapıları ve devlet binalarının kontrolünün merkezi hükümete bağlı güçlere teslim edilmesi konusunda uyarıda bulunmuş ve IKBY'ye süre vermişti. Sürenin dolması ile bilrikte sadece Halil İbrahim sınır kapısı teslim edilmeden kalmış, o da bugün Türk ve Irak askerlerinin gerçekleştirdiği ortak tören ile peşmergeden alındı.

 

.

Güncellenme Tarihi : 31.10.2017 11:17

İLGİLİ HABERLER