Yaşam
  • 31.7.2009 15:25

HALİS AĞA EVLİLİĞİYLE İLGİLİ İLK KEZ KONUŞTU: "METRES Mİ TUTSAYDIM"

17 yaşındaki Nazlıcan'la evlenen 71 yaşındaki işadamı Halis Toprak'ı kendi kızları bile 'evliliği iptal edilsin' diye dava etti. Günlerdir 'evliliğin etik' olmadığı tartışılıyor. Evliliği ile ilgili bugüne kadar tek kelime etmeyen Halis Toprak, sessizliğini bozdu ve Sabah Gazetesi'nden Yavuz Donat'a açıklamalarda bulundu.

Kendisinden 54 yaş küçük Nazlıcan'la evliliğine çocukları bile karşı çıktı. Kızları 'Babamızın evliliğini gazetelerden öğrendik' dediler. İşadamı Toprak ise evliliğini savundu ve ''71 yaşındayım... Yataktan zor kalkıyorum, bana bakacak biri lazım. 70'lik birini alsaydım... O mu bana bakacaktı, ben mi ona?'' dedi.

Yavuz Donat'a çevresindekilerin kendisine ''19 yaşında sekreter tut'' önerisinde bulunduklarını belirten Toprak, ''Gardaşım, dediler ki 19 yaşında sekreter tut... Bakımını yapsın... Başka işin olursa da yapsın... Yok baba, bana yakışmaz... "Halis Ağa sekreterden dost tuttu" derler... Mizacıma, örf adet geleneğime, dinime yakışmaz'' diyerek reddettiğini açıkladı.

Üçüncü eşi Nazlıcan'ın 18 yaşında olduğunu sanıyormuş Halis Toprak. 17 yaşında olduğunu öğrenince de yasal olarak evlenebilmek için anne ve babasından yazılı izin almış. Toprak, ''Anne baba imza verdi... Devlet nikâhı kesti... Sonra medya kıyameti kopardı... Metres mi tutsaydım?.. Kanuna uymakla hata mı yaptım?'' şeklinde konuştu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:00

İLGİLİ HABERLER