Yaşam
  • 29.4.2015 09:30

Halit Ergenç'in yeni imajı şaşırttı!

Başrolünde Adam Bakri ve Maria Valverde'nin yer aldığı filmin oyuncularından Halit Ergenç de kazıtılmış saçları ve burma bıyıklarıyla dikkat çekiyor.  Adam Bakri ve Maria Valverde'nin başrollerini paylaştığı, aynı adlı ünlü romandan uyarlanan 'Ali & Nino' filminin Azerbaycan'da 8 hafta süren çekimlerinin akabinde iki hafta sürecek İstanbul çekimleri başladı. Kurban Said'in ilk baskısı 1937'de yapılan zaman içinde dünya çapında 33 dile çevrilen epik aşk romanı 'Ali & Nino', 20. yüzyıl edebiyatının önemli eserlerinden biri kabul ediliyor. Aynı adla beyazperdeye uyarlanan filmin yönetmenliğini Cannes'da dünya prömiyeri yapacak 'Amy' belgeseline imza atan BAFTA ödüllü Asif Kapadia (The Warrior, Senna) yapıyor. Senaryosunu 'Kefaret' ve 'Tehlikeli İlişkiler'in Oscar'lı senaristi Christopher Hampton'ın yazdığı filmde Adam Bakri (Omar) ve Maria Valverde (Exodus: Tanrılar ve Krallar) filme adını veren aşıkları canlandırıyor.


'MUHTEŞEM YÜZYIL'DAN SONRA İLK KEZ...
Connie Nielsen (Gladiator, Nymphomaniac), Mandy Patinkin (Homeland) gibi Hollywood yıldızlarının da rol aldığı filmde Türkiye 'den Halit Ergenç ve gösterimdeki 'Senden Bana Kalan'ın başrolündeki Ekin Koç oynuyor. 'Muhteşem Yüzyıl'ın ardından ilk kez kamera karşısına geçen Halit Ergenç, basına yansıyan fotoğraflarda kazıtılmış saçları ve burma bıyıklarıyla dikkat çekiyor. 'Ali&Nino'nun görüntü yönetmenliğini ise 'Kış Uykusu'dan hatırladığımız Gökhan Tiryaki üstleniyor.
Filmin yapımcı ortağı Kris Thykier, İstanbul çekimleriyle ilgili “İstanbul'da çekimlere başlamış olmaktan, yerel ortağımız AZ Celtic Films ve çekimlerin başından beri bizimle olan Türk ekiple, oyuncularımız Halit Ergenç ve Ekin Koç'la çalıştığımıza çok mutluyuz. Uluslarası standartta oyunculukları ve profesyonellikleri ile aramıza katıldıkları için çok şanslıyız” diye konuşuyor.


'Ali&Nino'nun konusuna gelince... 20. yüzyılın başında farklı kültürler için bir kaynaşma noktası olan Azerbaycan'ın petrol zengini kozmopolit başkenti Bakü'de yaşayan Ali Khan savaşçı atalarının çöl aşkını taşıyan Müslüman bir genç, Nino Kipiani ise sofistike Avrupa kültürüne sahip Hıristiyan Gürcü bir kızdır. Birbirlerine çocukluktan beri aşıklardır ve Ali kültürel farklılıklarına rağmen Nino ile evlenmeye kararlıdır ama aşmaları gereken tek engel farklı dinlerden gelmeleri ve ailelerinin rızası değildir. 1. Dünya Savaşı patlak verir ve Bakü'deki petrol Rusya'nın gücü ele geçirmek için odağı haline gelir. Savaş ilerledikçe ve yönetim el değiştirince Ali ve Nino kendilerini Azerbaycan'ın bağımsızlık savaşı içerisinde bulurlar.
Milliyet

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:46

İLGİLİ HABERLER