Dünya
  • 31.3.2009 10:57

HALK TELEVİZYONDAN NAKLEN ÇATIŞMA İZLEDİ: 60 POLİS ÖLDÜ!

Pakistan dün yakın geçmişin en kanlı saldırılarından birine tanık oldu. Obama'nın, yeni Afganistan-Pakistan stratejisini açıkladığı saatlerde düzenlenen ve 48 kişinin öldüğü intihar saldırısının üzerinden 4 gün geçmemişken bu kez Lahor kentindeki bir polis akademisine silahlı baskın düzenlendi. Kameralar tarafından an be an görüntülenen ve film sahnelerini andıran çatışmalarda, orduya göre 12, resmi olmayan kaynaklara göre 60'a yakın polis öldü. Polis üniforması giymiş 10 veya 12 saldırgan, Lahor bölgesinde bulunan bir polis eğitim merkezinin üst katına saklandı. Polislerin sabah eğitimine başladığı sırada içeri girerek ateş açmaya başladılar.

SANİYE SANİYE GÖRÜNTÜLENDİ

Bazı Pakistan televizyonları tarafından saniye saniye görüntülenen olayda polise ait bir zırhlı personel taşıyıcı da binaya girerek karşı ateş açmaya başladı. Bina, askerlerin kuşatması altına alınırken, bir askeri helikopter de binanın üzerinde uçmaya başladı. Bu esnada saldırganlar 35 polisi rehin aldı. Önce çatışmalarda 12 polisin öldüğü açıklandı ancak bu sayının 60'a çıkabileceği ve yaralı sayısının da 60 olduğu kaydedildi. Mushtaq Sukhera isimli polis müdürü, "Teröristler polis eğitim merkezini ele geçirdi. Olay yerine özel harekat ekipleri çağrıldı. Merkezde yaklaşık 850 polis eğitim alıyor ancak saldırı anında içeride kaç kişinin bulunduğunu bilmiyorum" dedi.

Pakistan ekrana kilitlendi

Saatler süren ve tüm ülkeyi ekrana kilitleyen çatışmaların ardından silahlı kişilerden 4'ünün öldürüldüğü, 1'inin yakalandığı açıklandı. Hükümet yetkilisi Rao İftihar, silahlı saldırganlardan bir kısmının polis akademisinin en üst katında saklandığını, 35 kadar polisi de rehin aldığını söyledi. Lahor'da bu ay başında da Sri Lanka kriket takımının bulunduğu bir otobüse düzenlenen silahlı saldırıda 6 polisle otobüsün sürücüsü ölmüş, krikettakımından 7 oyuncu yaralanmıştı. 4 gün önce de ülkede düzenlenen intihar saldırısında 48 kişi hayatını kaybetmişti.

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 23:38

İLGİLİ HABERLER