Gündem
  • 1.6.2020 21:36

Halk TV videosunu kaldırdı Muharrem İnce çıldırdı

Halk TV İnce'yi sayfasından sildi!

Haber Global'de katıldığı canlı yayın sırasında daha önceden bilgi verilmiş olmasına rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasına gidilmesini bahane edip yayını terk eden Muharrem İnce'yi Halk TV silip attı. İnce'nin yayını terk ettiği anlara ilişkin görüntüyü paylaşan Halk TV, kısa sürede 500 binin üzerinde tıklanan videoyu 'telif' bahanesi ile YouTube sayfasından sildi. İşin garip yanı olayın tartışıldığı Gürkan Hacır'ın programının da silinmesi. Bu da "emir CHP'den geldi" iddialarına yol açtı.

Geçtiğimiz hafta Muharrem İnce Haber Global’de canlı yayına katılmış, ancak sözü kesilerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Okçular Vakfı etkinliğinde yaptığı konuşmaya bağlanılmasını gerekçe gösterip, canlı yayını terk etmişti.

HaberGlobal'in daha önceden Erdoğan'ın konuşmasının canlı yayınlanacağı uyarısı yaptıklarını belirten İnce'nin yayını terk ettiği anlara ilişkin görüntüler sosyal medya platformlarında gündemin ilk sırasında yer aldı.

Tüm internet haber sitelerinin de yayınladığı 2 dakikalık video Halk TV'nin YouTube kanalında da yayınlandı.

Halk TV'nin  Youtube kanalına yüklenen video 500 bin izlenmeyi geçmişti.

Ancak Halk Tv, İnce'nin yayını terk ettiği anlara ilişkin bu görüntüyü YouTube sayfasından kaldırdı.

Üstelik Halk TV sadece bu videoyu değil, aynı zamanda Gürkan Hacır’ın programında İnce’nin yayını terk etmesinin işlendiği bölümü de Youtube sayfasından sildi.

TALİMAT CHP GENEL MERKEZİ'NDEN Mİ?

 Deniz Baykal'dan kanalı satın alan Cafer Mahiroğlu, Halk TV'yi Kılıçdaroğlu'nun CHP'de hayata geçirdiği politikalara yakın bir çizgiye taşımıştı.

Mahiroğlu aynı zamanda CHP Genel Merkeze yakınlığı ile de biliniyor.

İnce'nin yayını terk etmesine CHP yönetiminden hiçbir isimden destek gelmemişti. Halk TV'nin 2 dakikalık videoyu silmesinin ardında da CHP Genel Merkez'den gelen talimatın olduğunu iddia edildi.

HALK TV'DEN 'TELİF' SAVUNMASI

Halk TV kamuoyundan gelen tepkiler üzerine İnce'nin videosunun YouTube sayfasından silinmesine ilişkin bir açıklama yaparak “Hiçbir kanal trend videosunu kaldırmak istemez. Dijital mecranın kendi kuralları var. YouTube, orijinal içerik bize ait olmadığından telif uyarısı gönderdi, videoyu sayfamızda göstermemizi engelledi. YouTube’un kuralı sadece, Halk TV ve @vekilinceile ilgili değil. Bilginize.” dedi...

Ancak bu açıklama akıllara Halk TV'nin kendi programı olan Gürkan Hacır'ın yayınındaki İnce ile ilgili bölümünün neden kaldırıldığı sorusunu getirdi.

Halk TV videoyu yüklerken YouTube'un telif kurallarını ve hassasiyetini bilmiyor muydu? dedirten açıklama kamuoyunca inandırıcılıktan uzak bir savunma olarak değerlendirildi.

Güncellenme Tarihi : 1.6.2020 21:43

İLGİLİ HABERLER