Spor
  • 3.8.2013 15:51

Halter, dopingi bitirmekte kararlı

 

- Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Taşpınar:
- "Dopinge geçit vermeyeceğiz"
- "En büyük sıkıntımız dopingdi. Bunu büyük ölçüde frenledik"
- "Doping yapmak resmen intihar etmektir. Sonuna kadar mücadele edeceğiz"


İSTANBUL (AA) - ERKAN TİRYAKİ - Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, en büyük sıkıntılarının doping olduğunu ve bu sorunu ortadan kaldıracaklarını söyledi.

Taşpınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de birçok spor branşında doping sıkıntılarının yaşandığını ve bunu en fazla yaşayan federasyonlardan birinin halter olduğunu belirtti.

Kısa süre önce 33 sporcuya doping yaptıkları gerekçesiyle ceza verdiklerini hatırlatan Taşpınar, "Hem bakanlık hem federasyon olarak dopinge geçit vermeyeceğiz. Bakanlığımız da dopinge 'sıfır tolerans' veriyor. Bu şekilde mücadeye devam edeceğiz ve dopinge geçit vermeyeceğiz" diye konuştu.

Hem ulusal şampiyonalar hem de kamplar öncesinde sporculardan doping kontrolü için numuneler aldıklarının altını çizen Taşpınar, "Doping konusunda uzman doktorlar tarafından sporculara ve antrenörlere bilgi veriyoruz. Yaptırımlarımız devam edecek. 'Neden bu kadar doping yapan sporcu sayısı yükseldi?' diye konuşuyorlar. Daha önce denetim olmuyordu, şimdi oluyor. Bu yüzden sayı arttı" ifadelerini kullandı.

- "Dopingi büyük ölçüde frenledik"

Göreve geldiği günden bugüne en büyük sıkıntısının doping olduğunu vurgulayan Tamer Taşpınar, sözlerine şöyle devam etti:

"Federasyon olarak 2011 yılında 483 numune aldı. Ocak ayından bugüne kadar 2013 yılında 773 numune aldırdık. Daha bu yıl bitmedi. Bu rakamlarla, doping olayına ne kadar önem verdiğimizi gösterdik. Uluslararası Anti Doping Ajansı da bizi bu gayretimizden dolayı tebrik ediyor. Bizim göreve geldiğimiz günden beri en büyük sıkıntımız dopingdi. Büyük ölçüde bunu frenledik ve başarılı olduk diyebiliriz."

Dopingin sporcu sağlığını bozduğunu da dile getiren Taşpınar, "Kızlarımız elinde jiletle geziyor, biyolojik yapıları bozuluyor. Doping yapan sporcuda kalp yetmezliği gibi sorunlar oluyor ve beyinde ödem oluşuyor. Doping yapmak resmen intihar etmektir. Bununla sonuna kadar mücadele edeceğiz. Önemli olan sporun ruhuna uygun, tertemiz yarışmaktır" şeklinde konuştu.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:59

İLGİLİ HABERLER