Gündem
  • 21.7.2014 16:59

HAMAS İsrail askerlerini böyle vurdu

İsrail hükümeti ölümlerini resmen duyurduğu 18 askerin isim ve resimlerini yayınladı. İsemlerin belli olmasından sonra Yahudi gazetelerinde bu askerlerle ilgili çarşaf çarşaf kahramanlık hikayeleri yayınlanmaya başladı.
Öldürülen askerlerin aileleri Cumhurbaşkanı Peres tarafından kabul edildi.
Bu arada İsrail medyasında ilginç tartışmalarda var. Savaşa karşı çıkan pek çok yazar Netenyahu'yu eleştirirken bir an evvel ateşkes ilanını istedi.
Bugün İsrail'e sızan bir grup Filistinli bir İsrail askerini öldürürken çok sayıda İsrail askeri çatışmalarda yayınlandı. İsrail gazetelirin haberine göre halen hastanalerde yaralı 40 asker bulunuyor. Bunların 15'in durumlarının çok ağır olduğu yazıldı.
Gazze şeridinde bugün gündüz saatinde sızan bir grup Filistinli ile İsrail askerleri arasında çatışma çıktı. O çatışmada en az iki İsrailli askerin yaralanıdğı açıklandı.
İsrail gazeteleri gece yapılan bir sızma  ile HAMAS militanlarıyla giriylen çatışmadan bir video yayınladı. Videoda korkudan sürünerek geri çekilen İsrail askerleri üstlerine atılan roket ile tozu toprağın arasında kayboluyor.
O çatışmada İsrail'in kayıpları olduğu ancak sayının balli olmadığı bildirildi.

HABERVİTRİNİ ÖZEL

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 03:09

İLGİLİ HABERLER