Dünya
  • 18.4.2006 09:15

HAMAS KANLI SALDIRIYI SAVUNDU!..

Filistin’de Hamas iktidara geldikten sonra dün İsrail’de düzenlenen ilk intihar saldırısında bombacı dahil 9 kişi öldü, 50’den fazla kişi yaralandı. İsrail meclisinde yapılacak yemin töreninden önce Tel Aviv’i kana bulayan saldırıyı İslami Cihad ve El Aksa Şehitleri Tugayı üstlendi. Hamursuz Bayramı sırasında düzenlenen saldırıyı HAMAS ’müdafaa-i nefs’ diye savundu.

İSRAİL’in Tel Aviv kentinde düzenlenen intihar saldırısında, ilk belirlemelere göre biri saldırgan 9 kişi öldü, 50’den fazla kişi de yaralandı. Yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu belirtilen saldırının sorumluluğunu, İslami Cihad ve El Aksa Şehitleri Tugayı üstlendi.

Saldırı, Filistinli Tutuklular Günü’nde ve yeni seçilen İsrail meclisinde yapılacak yemin töreninden önce meydana geldi.

İsrail polisi, Filistinli intihar eylemcisinin, daha önce de hedef alınan bir fast food restoranın girişinde kendisini havaya uçurduğunu açıkladı. Görgü tanıkları, bir kişinin restoranın girişinde çantasını açtığını ve birkaç saniye sonra da patlamanın meydana geldiğini anlattılar.

Patlamayla birlikte, çevre kopan vücut parçaları, cesetler ve yaralılarla doldu. Olay yerine çok sayıda ambulans gönderildi ve yaralılar hastanelere sevk edildi. Patlamanın ardından mavi renkli bir aracın kaçtığını belirten polis, intihar eylemcisini olay yerine getirdiğinden şüphelendikleri bu aracı aramaya başladı. Söz konusu restorana 19 Ocak’ta da saldırı düzenlenmiş, bu saldırıda 20 kişi yaralanmıştı.

ABBAS’TAN KINAMA

Filistin lideri Mahmud Abbas, terör eylemi olarak nitelediği saldırıyı kınarken, iktidardaki HAMAS hükümetinin sözcüsü, saldırının bir nefsi müdafaa eylemi olduğunu savundu.

İsrail Başbakan Vekili Ehud Olmert ise, saldırıya kısa zaman içinde gereken karşılığın verileceğini söyledi.

İntihar eyleminden kısa bir süre önce bir bildiri yayınlayan El Aksa Şehitleri Tugayı, İsrail cinayetleri sürdükçe ve Filistinli tutuklular salıverilmedikçe, eylemlerin devam edeceğini belirtti. Örgüt, şunları öne sürdü:

"Bu, tüm savaşçılarımıza açık bir çağrıdır. Savaşçılarımız, ülkemiz ve işgal altındaki topraklarda İsrailli asker ve sivilleri kaçırmaya yönelik eylemler üzerinde yoğunlaşmalıdır. İsrail, Filistinli tutukluları serbest bırakmadığı takdirde, Filistin dışındaki siyonistler, savaşçılarımızın kolay hedefi olacaklardır."

Türk dönerci dünkü saldırıda da yaralandı

50’den fazla yaralı arasında bir de Türk bulunuyor. Dönercide çalışan ve yaralanan kişinin isminin Nihat Öztürk olduğu ve Tel Ha’şomer Hastanesi’nde tedavi altına alındığı öğrenildi. Durumu iyi olan Öztürk’ün Ocak ayında düzenlenen saldırıda da yaralandığı kaydedildi.

/HÜRRİYET

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 07:44

İLGİLİ HABERLER