Dünya
  • 31.1.2007 20:09

HAMAS VE EL FETİH'DEN ORTAK AÇIKLAMA

İMRAN LUBBAB
GAZZE - Gazze Şeridi'nde Hamas ve El Fetih arasında yaşanan çatışmalara son verilmesi için ortak bir komisyon oluşturuldu. Komisyonun kurulduğunu Hamas ve El Fetih düzenledikleri ortak basın toplantısında açıkladı.


Bugün Ramatan Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında ilk olarak konuşan Fetih sözcüsü Abdülhakim Avad, ateşkes konusunda mutabakata vardıklarını belirterek "Tüm politik büroların katılımı ile oluşturulan komisyon ateşkesi takip edecek. Komisyon polisin çalışmalarını da izleyecek. El Fetih'e bağlı güvenlik güçleri ile Hamas'a bağlı polis örgütü olan Kuvvet-i Tanfiziye sokaktan çekilecek. Sadece polis olacak. Kim ateşkesi bozarsa Fetih veya Hamas'dan ihraç edilecek'' dedi.


Avad, Gazze'de yaşanan olayların hiçbir şekilde başka yere taşınmaması için çaba sarfettiklerini bundan sonra olabilecek münferit olayların bulunduğu bölgede kalması ve başka bölgeye sıçramaması için çalışacaklarını söyledi. El Fetih sözcüsü Avad, güvenlik güçlerinin problemin temel sebebi olmadığını da savunarak, ülkenin esas propleminin "finansal" olduğunu söyledi.


Hamas sözcüsü Ayman Taha ise, anlaşmanın tüm şartlarını kabul ettiklerini ifade ederek, "Kim bu ateşkesi bozarsa ne bizdendir ne de El Fetih'ten. Bazı kişiler bu çatışmaları kullanmak istiyor. Bunlar dışarıdan insanlar'' diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 22:27

İLGİLİ HABERLER