Sağlık
  • 1.12.2011 00:28

HAMİLE KADININ KARNINDAN 1,5 KİLOLUK UR ÇIKTI

Bitlis'in Tatvan ilçesinde, 6 aylık hamile bir kadının yumurtalığından 1,5 kilo ağırlığında kitle çıkarıldı.
Tatvan Özel Can Hastanesi'ne böbrek ağrısı ve gebelik şikayetiyle giden 41 yaşındaki A.A.'ın sağ yumurtalığında bir adet kitle tespit edildi. 1,5 kilo ağırlığındaki kitle, yaklaşık yarım saat süren bir operasyonla alındı.
Ameliyatı gerçekleştiren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Ali Ekber Şahin, hastanın ilk olarak hastaneye böbrek ağrısı ve gebelik şikayetiyle geldiğini ancak yapılan test ve tahliller sonucunda hastanın böbrekle ilgili bir rahatsızlığının bulunmadığı, ağrının hastanın sağ yumurtalığında bulunan 1,5 kilo ağırlığındaki kistten kaynaklandığının belirlendiğini söyledi.
Hastanın karnı içinde diyagrama kadar yükselmiş şişliğin, tahlil ve tetkiklerin ardından yumurtalık kisti olduğunun tespit edilmesinden sonra, ultrason belirteçleri iyi huylu tümör bulgularını verildiğinden ameliyat kararı alarak yaklaşık yarım saat süren başarılı bir operasyon sonrasında hastanın karnından bir adet 15 cm büyüklüğünde ve 1,5 kilo ağırlığında kitlenin çıkarıldığını ifade etti.
Kitlenin iyi huylu ya da kötü huylu olup olmadığının kesin olarak anlaşılması için patolojiye gönderdiklerini anlatan Op. Dr. Şahin, "Bu büyüklükte bir kitlenin çıkması bizleri de şaşırttı. Meslek hayatımda bu büyüklükte bir kitle ile ikinci defa karşılaşıyorum. Kadınlarda bu tür kitlelere zaman zaman rastlanabiliniyor. Özellikle 40 yaş ve üzeri kadınların en az 6 ayda bir kadın doğum uzmanına gözükmeleri faydalı olacaktır. A.A. isimli hasta 20 haftalık gebe bir hastamızdı. Hemen acilen ameliyata aldık.
Ameliyat yarım saat sürdü ve başarılı geçti. Hastamızın genel sağlık durumu iyi, hasta çok rahatladı. Hastamızı taburcu ettik. Hasta üzerindeki takip ve kontrollerimiz devam edecek" diye konuştu.
Hamile kadının eşi Yılmaz A. da, eşinin son birkaç gündür böbrek ve karın ağrısı çektiğini ve bu şikayetler üzerine Hastaneye başvurduklarını belirtti. Yılmaz A. doktorların 6 aylık hamile olan eşinin karnında yaklaşık 1,5 kilo ağırlığında bir kitlenin olduğunu söylemeleri üzerine önce çok şaşırdıklarını sonrasında ise hem bebeğin hem de eşinin kitleden dolayı zarar görmemesi için ameliyat edilmesi kararı aldıklarını anlattı.
Ameliyatın başarılı geçtiği, eşinin ve bebeğinin sağlık durumunun gayet iyi olduğu dile getiren Yılmaz A., "Ameliyatı gerçekleştiren doktorlara çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 11:49

İLGİLİ HABERLER