Spor
  • 18.10.2005 02:47

HAMİT ALTINTOP : FENER'E SÖZ VERMEDİM

Alex ve Anelka’dan övgüyle bahseden milli oyuncu, ‘Türkiye’nin en büyük stadına sahipler, en fazla taraftar onlarda. Fakat futbol takımı o kadar abartılacak kadar iyi değil’ dedi.

FENERBAHÇE ile yarın karşılaşacak olan Schalke’nin Türk yıldızı Hamit Altıntop kulübün internet sitesine verdiği röportajında çarpıcı açıklamalarda bulundu. F.Bahçe’yi Almanya’nın Bayern Münih’i olarak gördüğünü belirten milli oyuncu, ‘Türkiye’nin en büyük stadına sahipler, en fazla taraftarı onlarda. Kulübün kendine ait televizyon kanalı var. Fakat futbol takımı o kadar abartılacak kadar iyi değil’ dedi.

İki yıldıza övgü

Christopp Daum’
un F.Bahçe’de iki yıl içinde çok iyi işler yaptığına dikkat çeken Hamit Altıntop, Daum bu süre içinde iyi bir takım yarattı. Takımın beyni olan Alex koşmuyor gibi görünüyor. Fakat onu doksan dakika içinde durdurmak imkansız. Rakip defans oyuncuları Alex’i tam durdurdum derken, golünü atıyor. Tehlikeli serbest vuruşları harika. Anelka üzerine konuşmak bile yetersiz. O tüm dünyanın tanıdığı, Ronaldinho ve Adriano ayarında bir star. Son maçlarda izlediğim kadarıyla çok iyi çıkış yakaladı. Bize karşı da böyle oynarsa onu durdurmak çok güç’ açıklamasını yaptı.

Zayıf noktası defansı

F.Bahçe’nin en zayıf yerinin defans olduğunu vurgulayan Hamit, ‘Eğer baskı altında olurlarsa çok hata yapıyorlar. Genç bir kaleci olan Volkan, Milli Takım’da da çok iyi maçlar çıkardı, fakat Schalke’nin kalecisi Rost’ta bulunan uluslararası tecrübesi yok. Eğer Eindhoven karşısında ki gibi oynarsak F.Bahçe karşısında hiç şansımız olmaz’ dedi.

İlk yarım saatte her Türk takımı gibi F.Bahçe’nin saldırıp maçı lehine çevirmek isteyeceğini vurgulayan milli yıldızımız sözlerini şöyle sürdürdü: ‘İlk dakikadan itibaren çok dikkatli olmalıyız. Çok koşup girdiğimiz ikili mücadelelerden galip çıkmalıyız’.

Antrenör Ralf Rangnick’in planında 12 veya 13. adam olma durumunu da değerlendiren Hamit Altıntop, ‘Yedek kalmak istemiyorum. Bu durum benim de hoşuma gitmiyor. Ben ilk önce takımını çok düşünen bir futbolcuyum. Bazen kendimi Schalke’de ‘Yandaki komşumun küçük çocuğu’ durumunda gördüklerini hissediyorum. Fakat bu uzun süre sürecek demek değildir. Kendimi düşünmek zorunda kalırsam, tercihimi o zaman başka takım için de kullanırım.’

Fener’e sözüm yok

Milli Takım’da arkadaşlarının niçin takımda direkt oynamadığını sorduklarını dile getiren genç futbolcu, ‘Beni sezon başında Fener’in istediği doğrudur. Beni ikna etselerdi ne kadar olursa olsun bonservis ücretini de ödeyeceklerinden çok eminim. Ama bu olmadı. Zira ben Schalke’nin sözleşmeli futbolcusuyum. Bu sözleşme sürecinde başka takıma söz verme şansım yok. Onun için de Fener’e henüz verilmiş sözüm yok’ açıklamasını yaptı. Gazetelerde yayınlanan F.Bahçe kaşkolu ile çekilen resmi için ise Hamit Altıntop, şunları söyledi: ‘Bu resim iki yıl önce F.Bahçe’nin Essen’le yaptığı özel maçta çekildi.’

Alex ve Anelka’dan çekiniyorum

ŞAMPİYONLAR Ligi’nde F.Bahçe’yle aynı grupta yer alan Shalke 04’ün Başkanı Gerd Rehberg, Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynayacakları maçtan beraberlikle ayrılmalarının kendileri için iyi sonuç olacağını söyledi. Rehberg, ‘Özellikle de Alex’in nasıl bir futbolcu olduğunu, bunun yanında Anelka’nın da ne kadar tehlikeli bir futbolcu olduğunu biliyorum. Ama bizim takımımızda da kaliteli futbolcular var. Özellikle de şunu söyleyebilirim ki Türkiye’nin kalbinde yara açan Danimarka Milli Takımı’nın golcüsü Larsen, takımımda oynuyor. Bizim en büyük kozumuz Larsen olacak’ dedi.

Schalke maçını Hamer yönetecek

ŞAMPİYONLAR Ligi’nde E Grubu’nda yarın oynanacak F.Bahçe-Schalke 04 maçını, Lüksemburg Futbol Federasyonu’ndan Alain Hamer yönetecek. Hamer’in yardımcılıklarını Lüksemburglu Francis Crelo ve Fransa Futbol Fededarasyonu’ndan Jean-Philippe Izzo yapacak.
HÜRRİYET Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:52

İLGİLİ HABERLER