Spor
  • 21.7.2009 10:24

HAMİT VE YILDIRAY'IN MENAJERİ İHA'YA KONUŞTU

İranlı menajer Reza Fazeli, milli futbolcu Hamit Altıntop'u transfer etmek isteyen Fenerbahçe ile görüştüklerini, bu görüşmeden de memnun kaldıklarını söyleyerek, "Ancak kendilerine bu sezon için söz veremedik. Hamit Altıntop'un Bayern Münih'de oynama isteği sürüyor. Devre arasına kadar bekleyip gelişmeleri görmek istiyoruz" dedi. Fazeli, Yıldıray Baştürk'ü de biri İstanbul'dan iki Türk kulübünün transfer etmek istediğini, bu külüplerle görüşmelerinin sürdüğünü dile getirdi.

Bundesliga'da forma giyen gurbetçi futbolcular Mesut Özil, Hamit Altıntop, Yıldıray Baştürk ve Nuri Şahin'in menajerliğini yapan İranlı menajer Reza Fazeli, Almanya'nın Dusseldorf şehrindeki ofisinin kapılarını İHA'ya açtı. Fenerbahçe'nin transfer etmek istediği milli futbolcu Hamit Altıntop hakkında çıkan transfer haberleriyle ilgili olarak Fazeli, "Hamit Altıntop'un Bayern Münih ile bir yıl daha sözleşmesi var. Kendisiyle Fenerbahçe ilgileniyor. Fenerbahçe ile konuştuk ve bu görüşmeden memnun kaldık,
fakat bu sezon için kendilerine bir söz veremedik. Çünkü Hamit Altıntop'un Bayern Münih'de oynama isteği devam ediyor" diye konuştu.

Bayern Münih Teknik Direktörü Van Gaal'in Halil Altıntop'u kadrosunda görmek istemediği şeklindeki haberlerle ilgili olarak ise Fazeli, "Türk basınında Hamit'in Bayern Münih'in ikinci takımıyla antrenmanlara çıktığı yazıldı. Fakat böyle bir şey olmadı. Bayern Münih'te 24-25 profesyonel futbolcu var ve Hamit de bunlardan biri. Bu zamana kadar kendisi hiçbir zaman ikinci takımla antrenmana çıkmadı. Kendisi devamlı ilk 11 içinde yer aldı veya düşünüldü. Şu anda Bayern Münih'in yeni bir hocası var ve hoca takımdaki her oyuncuyu tanımıyor. Bundan dolayı da Hamit'in kendisini göstermesi gerek. Ama Hamit, Bayern Münih'de olmayacak diye bir şey söylemek yersiz olur. En az sezon ortasına kadar bekleyip görmek lazım. Hamit Altıntop'un son iki senede Bayern Münih'de neler yaptığını gördük. O, zorlukları başarabilecek bir insan, bekleyip göreceğiz" dedi.

"Yıldıray'ı Türkiye'de iki kulüp istiyor"

Stutgart'ta forma giyen Yıldıray Baştürk'ü Türkiye'den iki takımın istediğini, bu kulüplerle görüşmelerinin sürdüğünü söyleyen Fazeli, "Yıldıray Baştürk, iki sene önce Stuttgart'a geldiğinde kimse unutmamalıdır ki kendisini sayısız takım istiyordu. Hertha Berlin kendisinin sözleşmesini uzatmak istedi, yine aynı şekilde Bayern Münih kendisini istedi, ama Yıldıray bu takımları istemedi. Bu zamana kadar kendisi küçük sakatlıklar yaşadı, ama bu sakatlıkların hepsi arka arkaya geldi. Formda olduğu zaman
örneğin Bayer Leverkusen'de olduğu gibi herkes neler yapabileceğini biliyor. Şu an sağlığı çok iyi ve Türkiye'den iki takım kendisiyle ilgileniyor. Bu takımlarla görüşmelerim devam ediyor. Bu takımları açıklamam hoş olmaz. Kendisini isteyen takımlar bunu açıklamalı. Ama şu kadarını açıklayabilirim bu takımlardan biri İstanbul'dan" diye konuştu.

Werder Bremen'de forma giyen Mesut Özil'i ise kulübünün bırakmak istemediğini kaydeden Fazeli, "Werder Bremen, Mesut Özil'in sözleşmesini uzatmak istiyor. Futbolcunun babası Mustafa Özil ve Werder Bremen transfer sorumlusu Klaus Allofs ile oturup konuştuk. Mesut Özil'i isteyenler oldu, ama Werder Bremen futbolcunun satışının söz konusu olmadığını belirtti. Yani Mesut Özil'i satma taraftarı değiller" diye konuştu.
Son olarak Borussia Dortmund'da forma giyen Nuri Şahin ile ilgili soruları da cevaplayan Fazeli, "Nuri 20 yaşında olmasına rağmen profesyonel olarak Bundesliga'da oynadığı beşinci sezonu. Borussia Dortmund ile geçen sezon yakaladığı başarının ardından takımı kendisinin sözleşmesini uzatmak istedi. Kendisine İspanya'dan İngiltere'den ve hatta Türkiye'den teklifler olduğu halde Nuri Şahin ilk göz ağrısı Borussia Dortmund'u seçti. Ama bu kararında hocasının da çok etkisi oldu. Hocası kendisini mutlaka
takımında görmek istediğini belirtti. Son olarak Türk Milli Takımı'nda neler yaptığını herkes gördü. Nuri'nin Türk Milli Takımı'ndaki başarısı da sürüyor" ifadelerini kullandı.

HALUK TURAN-DÜSSELDORF

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:10

İLGİLİ HABERLER