Spor
  • 6.1.2015 12:00

Hamzaoğlu'nun açıklamaları Galatasaraylıları üzecek

Türkiye Futbol Federasyonu ile Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği işbirliğinde gerçekleştirilen 23. Uluslararası Antrenör Gelişim Semineri, İstanbul'daki Haliç Kongre Merkezi'nde başladı. Seminer öncesinde Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzoğlu, açıklamalarda bulundu. 'Şampiyon olacağız' demekle şampiyon olunmadığını olunmadığını vurgulayan Hamzaoğlu, "Şampiyonluğun sözünü hiç bir yerde vermedim, vermem de. Ancak şampiyonluğa giden yolda elimizden geleni yapma sözünü verebilirim" dedi.

"ZİRVEDEN KOPMAMIŞ DURUMDAYIZ "
Ligin ilk yarısı itibariyle bulundukları konumu değerlendiren teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, "Şu anda zirveden kopmamış durumdayız. Bizim adımıza ilk yarıyı olumlu geçirdiğimizi düşünebiliriz. İkinci yarıda bunu daha çok geliştirip, daha çok kızışacak yarışta biz de sonuna kadar gitmeyi ve hedefe ulaşmayı planlıyoruz" diye konuştu.

"ŞAMPİYONLUĞUN SÖZÜNÜ HİÇBİR ZAMAN HİÇBİR YERDE VEREMEM YERDE VEREMEM"
Basın mensuplarının şampiyonlukla ilgili bir sorusuna ise tecrübeli teknik adam, "Yine aynı şeyi söyleyebilirim, şampiyon olacağım demekle şampiyon olunmuyor maalesef. Şampiyonluğun sözünü hiçbir zaman hiçbir yerde vermedim, vermem de. Ama şampiyonluğa giden yolda elimizden geleni yapacağımıza söz verebilirim. Koşacağımıza, mücadele edeceğimize, bütün her şeyimizle sahada bu mücadeleyi vereceğimize söz verebilirim" dedi.

"YERLİ VEYA YABANCI BENİM İÇİN FARK ETMİYOR"
Basın mensuplarının yabancı sınırlaması ile ilgili sorusuna ise Hamzaoğlu, olumlu bir karar olacağını belirterek, "Tabii bunu zaman içinde çok daha net bir şekilde göreceğiz. Fakat bu kararların olumlu bir şekilde yansıması tamamiyle bizim nasıl hareket edeceğimize de bağlı. Galatasaray'a nasıl yansıyacağı diye düşünürsek biz zaten çizgimizi belirledik. Her şey serbest olsa biz ihtiyacımız kadarını alacağız. Gereksiz yere kadromuzu çok fazla doldurmayı hiçbir zaman düşünmüyorum. İhtiyacımız olan yerli ya da yabancı, hangi oyuncu varsa takımıza uyan, bizi daha güçlendirecek olan, gerçekten Galatasaray için mücadele edecek, yerli veya yabancı benim için fark etmiyor. Devre arası çok fazla transfer yapmayı düşünmüyorum" şeklinde cevap verdi.

"YERLİ OYUNCU İYİYSE O OYNAR, YABANCI OYUNCU İYİYSE O OYNAR"
Basın mensuplarının 'yabancı kuralı yerli futbolcuların gelişimine engel mi' sorusuna ise Hamzaoğlu, "Bence engel olacağını düşünmüyorum, oyuncu iyiyse mutlaka o oynayacaktır. Aslında eskiden genç oyuncu yaşlı oyuncu ayrımı vardı. İyi ya da kötü oyuncu ayrımı vardır. Şimdi de yerli ya da yabancı ayrımı diye bir şey yok. Yerli oyuncu iyiyse o oynar, yabancı oyuncu iyiyse o oynar" cevabını verdi.

"ÜLKEMİZDEKİ MADDİ İMKANLAR DOLAYISIYLA YURT DIŞINA ÇIKMAYA ÇEKİNİYORLAR"
Belki ligimizde daha az yerli oyuncu oynatacak olabileceklerini belirten Hamzaoğlu, "Bilemiyorum kulüpler nasıl hareket edecek, belki daha fazla oynayacak. Bizim oyuncularımız da artık yurt dışında oynamaya sıcak bakacaklar diye düşünüyorum. Ülkemizdeki maddi imkanlar dolayısıyla yurt dışına çıkmaya çekiniyorlar. Fakat şimdi oyuncunun oynamaya ihtiyacı olacak. Hedefler değişecek, oynamak daha çok ön plana çıkacak. Bence milli takımlara da olumlu yansıyacak" dedi.

“GENÇLERE ŞANS VERME KONUSUNDA İSTEKLİ OLURSAK ENGEL DEĞİL”
Basın mensuplarının 'yabancı sınırlaması genç oyuncuların önünü tıkamaz mı' sorusu üzerine ise tecrübeli teknik adam, "Her şey bize bağlı, biz ülke gençlerini yetiştirme şans vermek konusunda istekli ve kararlı olursak hiçbir şekilde bir engel teşkil etmez. Kimse bize demiyor ki Türk oyuncu, genç oyuncu oynatamazsın. İyiyse ve yetişecek, kazanılacak bir oyuncuysa bunu oynatmak bize düşüyor zaten" diye konuştu.

"SNEIJDER'İ GÖNDERME GİBİ BİR NİYETİM YOK"
Hamzaoğlu, son dönemde Sneijder hakkında çıkan transfer haberleri ile ilgili olarak, "Bana teklif var değerlendirmek istiyorum diye hangi oyuncum gelirse gelsin ben onunla oturup hem onu düşünerek hem kulübümüzü düşünerek yardımcı olmaya çalışırım. Ama Sneijder'i gönderme gibi bir düşüncem ve niyetim yok. Çünkü önemli bir oyuncu, takımımızın ihtiyacı olan bir oyuncu. Fakat yine söylüyorum, yani kendisi gelirse böyle bir istekle o zaman oturur onun isteği doğrultusunda hem de kulübün menfaatleri doğrultusunda hareket ederiz. Sneijder'i gönderme gibi bir niyetim yok. Diğer oyuncularımdan da memnunum. Belki de transfer yapmadan ikinci yarıya hepsiyle devam edeceğiz" dedi.

"SNEIJDER'E KIRGINLIĞIM OLMADI"
Basın mensuplarının 'Sneijder'le bir kırgınlığınız oldu mu' sorusuna ise Hamzaoğlu, "Odama geldi espirilerle konuşmaya başladık. Hiçbir kırgınlık olmadı. Bunlar doğal şeyler. O zamanın doğrularıyla hareket edilmiş şeyler. Ama Sneijder'le aramızda hiçbir sorun yok. Aksine güzel bir başlangıç oldu. Şu anda onun da bizi çok sevdiğini düşünüyoruz. Biz de onu çok seviyoruz" şeklinde cevap verdi.

MEHMET SELMAN BEKTAŞ 

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 23:05

İLGİLİ HABERLER