Yaşam
  • 29.6.2008 10:24

HANGİ MEYVE NEYE IYI GELİYOR?

Daily Mirror gazetesi bugüne kadar sebze ve meyveler üzerinde yapılan araştırmaları derledi

Habere göre, öne çıkan sebze meyveler ve etkileri:

Avokado: Göz sağlığı için birebirdir. İçerdiği lutein sayesinde katarakt ve yaşlılık nedeniyle görmede gerileme problemlerini ortadan kaldırır.

Elma: Astıma karşı etkilidir. Her gün 1 elma yiyen çocukların nefes alışverişlerinin rahatladığı, yine her gün 1 elma tüketen hamile kadınların da astıma yakalanma riski düşük çocuklar dünyaya getirdiği belirlendi.

Kivi: Soğuk algınlığı ile savaşta etkilidir. Portakaldan daha fazla c vitamini içerir. Ve bir tanesi sadece 45 kaloridir.

Erik: Kabızlığı ve bağırsak problemlerini engeller. İçerdiği lifler sayesinde kolesterolü düşürerek bağırsak kanseri riskini azaltır.

Nar: Sağlıklı bir kalp için birebirdir. Antioksidanlar yönünden en yüksek seviyeye sahiptir. Yeşil çay, kırmızı şarap gibi antioksidan yönünden zengin gıdalardan 3 kat fazla antioksidan içerir.

Çilek: Kolesterolü düşürür. İçerdiği lifler sayesinde kötü kolesterolün azalmasını sağlar ayrıca C vitamini ve ellagic asit ile de kansere karşı savaşır.

Muz: Rahat bir uyku sağlar. İçerdiği doğal sakinleştirici Triptopan amino asiti sayesinde Rahat bir uyku uyumanıza yardımcı olur. Her gün bir tane yemek kalp hastalığı ve felç riskinizi azaltır.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 08:15

İLGİLİ HABERLER