Asayiş
  • 24.8.2009 14:41

HANIMAĞAYI POLİS BASTI

MANİSA’da bir işadamının otomobilini gasp edip İzmir’in Çiğli İlçesi’ne götürdüğü iddiasıyla ‘hanımağa’ lakaplı A.D. (56), oğlu E.D. (29), şoförü O.N.A. (27) ve azmettiricileri A.Y. (41) gözaltına alındı. 4 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Manisa’da kriz nedeniyle batan Vera- Tur’un ortaklarından Yasin Yalçın, geçen 20 Ağustos’ta, 45 DZ 450 plakalı otomobilinin, İzmir Çiğli’de ‘hanımağa’ lakabıyla bilinen A.D. ve adamları tarafından gasp edildiği şikayetiyle polise başvurdu. Yalçın, eski çalışanı A.Y.’nin 30 bin TL’lik alacağı üzerine Manisa’ya gelen hanımağa A.D.’nin kendisine, “Bu borcu bana ödeyeceksin, ödemezsen kan çıkar. Cezaevine giren çocuklar olur, ben de seni burada paket yaparım. Ben mafyayım. Bu parayı senden ölü ya da diri tahsil ederim. Bizden 5 kişi cezaevine girer, geri kalan beş kişi yarım kalan işi tamamlar” dediğini, sonrasında, “Aracımı 22 Ağustos 2009 tarihine kadar emanet olarak A.Y.’ye veriyorum” yazılı bir kağıt imzalattığını söyledi.

Alınan eşkaller ve toplanan istihbarat bilgileri üzerine geçen cumartesi günü harekete geçen Manisa polisi, batık işadamı Yalçın’ın otomobilini İzmir EVKA 5 semtinde buldu. Park halindeki otomobile el konulurken, gasp ettiği öne sürülen A.D., oğlu E.D., şoförü O.N.A. ile batık işadamı Yasin Yalçın’ın eski çalışanı ve alacaklısı A.Y. gözaltına alındı. Hanımağa A.D.’nin evinde gasp edilen otomobile ait ruhsat ve anahtar ele geçirildi. Manisa’ya getirilen otomobil Yasin Yalçın’a teslim edildi.


SERBEST KALDILAR
A.D., E.D., O.N.A ve A.Y. ise sorgularının ardından sağlık kontrolünden geçirilip, ‘gasp’, ‘zorla belge imzalatmak ve tehdit”, ‘alacağın tahsili için azmettirmek’ suçlarından Manisa Adliyesi’ne sevk edildi.

‘Hanımağa’ lakaplı A.D., oğlu E.D. ve şoförü O.N.A. ile azmettirdiği öne sürülen A.Y. hakim karşısına çıktı. Dört şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece, delil yetersizliğinden tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:33

İLGİLİ HABERLER