Medya
  • 1.5.2020 14:57

Hapisteki FETÖ'cüyü künyesinde tutan FOX TV'nin adama 5 yıldır da maaş ödediği ortaya çıktı

2016 yılında FETÖ'nün en kritik isimlerinden birisi olduğu gerekçesiyle tutuklanan FOX TV Haber müdürü Ercan Gün'ün Hrant Dink cinayetinde de aktif rol aldığı ortaya çıkartılmıştı.

ercan gün sabah ile ilgili görsel sonucu

Etkin pişmanlık hakkını bile kullanmak istemeyen bu FETÖ kumpasçısı, FOX TV tarafından korunup kollanıyor.
Türkiye Cumhuriyeti'ni yıkmaya çalışmak ve örgüt icerisinde lider durumda bulunmaktan yargılanan FETÖ gazetecisinin ismi 4 yıldır FOX TV künyesinden kaldırılmadı.

Azılı FETÖ'cü Ercan Gün hakkında yeni gelişmeler - Son Dakika Haberler
FOX TV vatan hainliğinden hasite bulunan ERCAN GÜN'ün ismini tamı tamına yaklaşık 5 yıldır ekrar tutatarak adeta devlete meydan okuyor.
FOX TV sadece FETÖ'cü Ercan Gün'ün ismini künyesinde tutmuyor, fiilen çalışıyor gibi 5 yıldır maaşını da her ay düzenli olarak ödüyor. Ödemek bir yana yapılan zam ve artışlardan da bire bir yararlandırılıyor.
Suç ve suçluyu övmenin ötesinde Devlet düşmanı Vatan haini zanlısına FOX TV'nin yaptıkları yasal olarak suç. Ancak devletin savcıları bu iğrenç olayı görmezden geliyor.

Fatih Portakal, Bakan Pakdemirli'ye: "FETÖ'den tutuklu ağabeyiniz ...

RTÜK 5 YIL ARADAN SONRA CEZA KESTİ

RTÜK'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, Üst Kurul, izleme uzmanlarının raporlarını görüştü.

Kurul, 22 Nisan 2020'de Fatih Portakal’ın sunduğu akşam haberlerinin bitimindeki künye bilgilerinde FETÖ/PDY üyeliğinden tutuklu olarak cezaevinde bulunan Ercan Gün'ün isminin "haber planlama müdürü" olarak gösterilerek görevine devam ettiği izlenimi oluşturulması nedeniyle Fox TV'ye üst sınırdan idari para cezasına hükmetti.

PEKİ SAVCILAR NE ZAMAN CEZA KESECEK?
Yasalarııza göre örgüt mensuplarına maaş ve ayrılacalıkta bulunumak suç. Övmek de aynı şekilde başka bir suç. FOX TV bu vatan haini örgüt mensubunu rahat rahat nasıl övebiliyor ve bu örgüt mensubuna düzenli olarak nasıl ödemeler yapıyor. Bu ödemeler dahi örgüte yardım ve yataklık yapmaktır.
Savcılar bu hukuksuzluğu neden görmezden geliyor?

Gazeteci Ercan Gün'e Hrant Dink davasından tahliye – BoldMedya

İŞTE FOX TV HABER MÜDÜRÜ FETÖ'CÜ ERCAN GÜR

FETÖ mensuplarınca 7 Şubat 2012'de MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve 4 MİT görevlisinin kumpas kurularak ifadeye çağrılmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında çarpıcı bir gelişme yaşandı. Hrant Dink cinayeti davasından tutuklu bulunan FOX TV Haber Müdürü Ercan Gün hakkında kumpas ile ilgili iddianame düzenlendi. İddianamede, Gün’ün örgütün Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni yıkmaya yönelik ilk teşebbüs girişimi olan olaydan dahi haberdar olabilecek düzeyde etkinliğe sahip olduğu vurgulandı.
Şüpheli Ercan Gün hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istenen iddianamede, şüphelinin alınan ifadesinde etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istemedi
 

İşte Ercan Gün gerçeği

Fatih Portakal örgüt üyesini ve suçunu övdü


Pantene Altın Kelebek ödüllerinde En İyi Erkek Haber Sunucusu ödülünü alan FOX TV Ana Haber sunucusu Fatih Portakal, ödülünü alırken "Biz FOX ailesi olarak, FOX yöneticileri olarak, buraya gelen arkadaşlarım olarak ve cezaevinde olan arkadaşım Ercan Gün için yüreğimizi ortaya koyup her gün bir şeyler yapmaya çalışıyoruz" diyerek Hırant Dink cinayeti ile ilgili tutuklanan arkadaşına destek çıktı.

Altın Kelebek Ödül Töreni'nde FOX Haber sunucusu Fatih Portakal'ın "çok özledim" dediği ve bütün salonun alkışladığı Ercan Gün, Hrant Dink cinayetinde Ergenekon operasyonlarına zemin hazırlamak adına FETÖ'cü firarilerle eylemde bulunduğu gerekçesiyle tutuklu bulunuyor.

 "Gün Başlıyor" programında sunucu Can Ataklı'nın, TBMM'de yemin etmediğini öne sürerek yeni Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nu tahkir ve tezyif eden ifadeler kullanması nedeniyle Tele 1'e ceza uygulanması kararlaştırıldı.

Cezaevine girmeden önce FOX Haber Müdürü olan Ercan Gün Hrant Dink Jandarma ayağına ilişkin yürütülen soruşturmada şüpheli isimlerden birisi. Soruşturma kapsamında Hrant Dink cinayetinin işlendiği 19 Ocak 2007 günü FETÖ/PDY üyeleri Adem Yavuzarslan, Faruk Mercan ve Ekrem Dumanlı ile yoğun telefon irtibatında bulunduğu belirlendi.

SAMSUN'A GÖNDERİLDİ, KURGU YAPILDI

Savcılığın tespitlerine göre, Gün'ün FETÖ firarileri olan bu kişilerce Hrant Dink cinayeti ile kurgu çerçevesinde Samsun iline gönderildiği, burada bulunduğu sırada kullanımındaki cep telefonundan Samsun İl Jnadarma Komutanlığı santralini aradığı tespit edildi. Bir süre Jandarma santraliyle görüşen Gün'ün sonra cep telefonunu kapatarak Jandarma görevlileri ile gizli bir buluşma gerçekleştirdiği algısını yaratıp İstanbul'a döndüğü belirlendi. Aslında Gün'ün Jandarma ile hiç buluşmadığı tespit edildi.

ERGENEKON OPERASYONLARINA ZEMİN HAZIRLANDI

Yine iddiaya göre Ercan Gün'e FETÖ mensuplarınca Ogün Samast'ın gözaltındaki fotoğrafının teslim edildiği, yayınlanmasının sağlandığı belirtildi. Ogün Samast'ın elinde Türk bayrağı bulunduğu halde Atatürk'ün bir sözü önünde çekilmiş fotoğrafının Samsun İl Jandarma Komutanlığı'nda çekilmiş gibi kurgu yapıldığı ve Ergenekon operasyonlarının zemininin hazırlandığı öne sürüldü.

Hrant Dink cinayetinin arkasında ulusalcı grubun olduğu algısı oluşturularak örgütün amaçları doğrultusunda görsel medyada yayınlandığı ileri sürüldü. 17/25 Aralık yargı darbesinden sonra sosyal medya üzerinden aylarca FETÖ propagandası yapan Ercan Gün, bu yayın anlayışını Fox TV'ye de yansıtmıştı. 15 Temmuz FETÖ darbesinin ardından kısa bir sessizlik dönemi yaşayan Fatih Portakal ve ekibi son dönemde FETÖ davalarını sulandıran bir yayın çizgisi sürdürüyor. FETÖ'nün Fox TV'deki temsilcisi Ercan Gün bugün cezaevinde olsa da Fetullahçı örgütü destekleyen anlayışı Fox TV'ye hakim durumda.

NEDİM ŞENER FATİH PORTAKAL'IN BU AÇIKLAMALARINA TWITTER HESABINDAN SERT TEPKİ GÖSTERDİ


 

Güncellenme Tarihi : 1.5.2020 23:43

İLGİLİ HABERLER