Asayiş
  • 19.1.2010 15:08

HAPİSTEN ÇIKTI ARKADAŞINI ÖLDÜRDÜ

ADANA’da, daha önceden aralarında husumet bulunan arkadaşı 29 yaşındaki Orhan Baydar’ı tabancayla kurşunlayarak öldüren 27 yaşındaki Hasan Tabak'ın, hırsızlık suçundan girdiği cezaevinden 1 ay önce çıktığı belirlendi. Hasan Tabak, Orhan Baydar'ı kendisine küfür ettiği için öldürdüğünü söyledi.


Olay, dün saat 21.00 sıralarında Mithatpaşa Mahallesi 58218 sokakta evin önünde meydana geldi. 24 saat kameralarla kontrol edilen Adana F Tipi Cezaevi’nden 7 Mayıs 2004’te kaçıp, 4 ay sonra yakalanan, bir ay önce de tahliye edilen Hasan Tabak, aynı mahalleden arkadaşı hırsızlıktan sabıkalı Orhan Baydar’la telefonla konuşup, görüşmek istediğini söyledi. İddiaya göre, Tabak’la aralarında daha önceden husumet bulunan Baydar, arkadaşının kullandığı 01 UJ 749 plakalı otomobille Hasan Tabak’ın söylediği sokağa gitti. Bir süre konuşan Baydar ile Tabak, tartışmaya başladı. İddiaya göre, Orhan Baydar, Tabak’a küfür etti. Hırsızlık çetesi olarak bilinen Aybeyler Çetesi’nin de üyesi olduğu iddia edilen Tabak, üzerindeki tabancayı çekip, Baydar’a kurşun yağdırdı. Ayaklarına 7, kollarına 3 karın boşluğuna ise 2 kurşun isabet eden Baydar, çağrılan ambulansla Adana Numune Hastanesi’ne götürüldü. Buradaki ilk müdahalenin ardından Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’ne sevk edilen Baydar, müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Cinayetin ardından kaçan Hasan Tabak, sabaha karşı Fatih Mahallesi Semt Pazarı civarında Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından yakalanarak, gözaltına alındı. Adana Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen Tabak’ın ifadesinde, “Konuşmak için Orhan’la buluştuk. Konuşurken bana küfür etmeye başladı. Ben de dayanamadım, tabancayla ateş ettim” dediği belirtildi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 11:03

İLGİLİ HABERLER